Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 208,18 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 887,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2014 17:49
Dnes jsem je zkoušela a nic moc. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.
26. 3. 2013 20:31
Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)
30. 11. 2012 18:15
www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.
24. 11. 2012 20:05
husty
23. 12. 2011 11:50
Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju
11. 12. 2011 16:47
toto vypada dobre musim to skusit
15. 12. 2009 14:07
My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá
12. 12. 2009 15:25
a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?www.toprecepty.cz
6. 12. 2009 12:56
Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
12. 2. 2009 23:38
Možná by to lepší foto vylepšilo.
22. 11. 2008 18:22
jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 9 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 22 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 9 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 12 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 12 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 12 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 12 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 12 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 13 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky zdobení zdobeni pernicku vánoční perníčky recept perníčky zdobení fotogalerie čím zdobit vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků recept jak zdobit vánoční perníčky zdobení perníčků recept zdobení velikonočních perníčků zdobení perníčků foto zdobeni na pernicky zdobeni vanocnich pernicku foto šablony na zdobení perníčků levné perníčky recept na zdobení perníčků poleva na pernicky recept poleva na vánoční perníčky zdobeni pernicku sablony
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
11 názorů