Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2019 02:52
26. 11. 2019 02:50
25. 11. 2010 03:47
24. 11. 2010 21:06
24. 11. 2010 20:58
24. 11. 2010 17:57
24. 11. 2010 17:54
24. 11. 2010 17:53
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
24. 11. 2010 17:44
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
24. 11. 2010 17:38
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.
24. 11. 2010 17:08
24. 11. 2010 16:59
24. 11. 2010 16:58
24. 11. 2010 16:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 7 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 21 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 4 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 5 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 8 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Další recepty
Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka
Suroviny: kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
14 názorů