Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,83 g |
Tuky | 100,83 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 656 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.
Místo trouby je možné upéct v remosce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2022 15:25
29. 10. 2022 09:29
11. 9. 2021 10:02
3. 9. 2021 17:17
9. 10. 2015 20:52
17. 8. 2013 19:06
28. 7. 2013 09:18
25. 7. 2013 09:49
25. 7. 2013 09:23
25. 7. 2013 09:09
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě - , přidávám fotky (nevěděla jsem, kterou, tak si ty případně nadbytečné smázni )
11. 1. 2012 10:40
10. 1. 2012 14:51
13. 4. 2011 13:26
12. 4. 2011 11:07
11. 4. 2011 23:10
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 3 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K čemu se hodí vepřová bránice? Poradíme, jak využít neprávem opomíjenou surovinu
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici
Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
35 názorů