Bramboroví utopenci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak
Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.
Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2011 21:17
O Bože, Leni!!
19. 2. 2011 18:49
Naloženouvidíme,uvidíme,uvidíme s dovolením přidávám foto
13. 2. 2011 11:47
V každém případě vyzkouším,buď to dopadne nebo nedopadne
13. 2. 2011 11:00
Lenko, propíchala jsem je dost, ale asi jsem je měla nechat déle, to je fakt.. Ale ty opečené byly opravdu vynikající.
13. 2. 2011 10:50
Já taky děkuji za odpovědi, jsem z toho rozpačitá, možná, že to někdy zkusím, ale nějak mě neláká představa studené brambory ve studeném oleji. Že sýr byl skvělý - o tom nepochybuji
13. 2. 2011 10:41
Eli,díky za expres odpověďtoho jsem se právě bála,že ty brambůry nevstřebají chutě,ale zkusím do jedné sklenice a v nejhorším je hodím na pánev a bude po ptákách
13. 2. 2011 10:41
Jé já taky úplně zapoměla napsat
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě toale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhlemusím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě toale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhlemusím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
13. 2. 2011 10:27
Maris, Senky, chystala jsem se napsat, ale stále zapomínám...
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
13. 2. 2011 10:22
Holky,prosím,taky by mě zajímaly Vaše zkušenosti,chystám se na ně před návštěvou,abych si netrhla ostudu Díky.
13. 2. 2011 10:14
Tak tohle, opravdu čučím a vyzkouším a když to bude dobré rozkecám mezi kamarády pro slávu tvoji a všímavost moji. +bodík 19
13. 2. 2011 09:59
Elizo, Lenko - tak jak to chutná Jsem zvědavá, já si totiž ty brambory v oleji neumím moc představit
3. 2. 2011 22:30
Tak mám naloženo, poslala jsem obrázky. Jsem zvědavá na výsledek...
3. 2. 2011 21:59
Tak já to také naložím (ale mám bohužel je romadůr a čerstvých bylinek málo, nechodím moc nakupovat, když jsem s Lízou na ošetřovačce), tak si pak sdělíme zkušenosti... Jsem na to hrozně zvědavá - často si dovedu vybavit výslednou chuť, ale tady prostě ne...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
3. 2. 2011 21:54
Elizo ještě ne,ale zítra jdu na něTak hned napíšu jak chutnají nebo nechutnají
3. 2. 2011 21:32
Lenko, tak brambůrky se vaří... (když mě Vietnamec viděl, jak vybírám ty nejdrobnější, povídá: "Varžite celý..."
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 32 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 59 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Bramborový salát a časté chyby při jeho přípravě: Poradíme, jak jim předejít
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept na utopence utopenci recept přemrzlé brambory utopenci 100x jinak vladislav stuparič utopenci se sýrem jak naložit utopence recept utopenci brambory 100x jinak naložené brambory recepty na utopence nálev na utopence recepty jak nakládat utopence utopenci nálev jak sterilovat brambory jak sterilovat utopence nálev na utopence utopenci s cibulí recept 18722
Suroviny: brambory, olej olivový, sýr pivní, cibule červená, chilli paprika čerstvá, česnek, pepř černý, tymián, rozmarýn, bazalka čerstvá, sůl
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
39 názorů