Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a další den uvařit do dokonale hustého a zlatavého sirupu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 137 kJ / 8 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 1,80 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 027,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdrojem je časopis Moje zahrádka. Psali, že kys. citrónovou přidáváme už když se dávají kopřivy atd. na odležení, ale já ji dala, až se to vařilo a chutná dost dobře. Pampelišky se tam dávají pro lepší barvu. Vyzkoušejte :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2020 21:25
diky ... zitra jdu na to
24. 11. 2011 15:58
Hanko, tento sirup dělám každý rok a ještě do něj kvůli manželovi přidávám bezinky-bezva pomáhá na průdušky Dávám fotky a 3.bod
2. 5. 2011 17:58
bublinkahanka:možná by bylo dobré to napsat do poznámky,někteří
lidičky nemusejí čísti komentáře.
lidičky nemusejí čísti komentáře.
2. 5. 2011 17:36
Omlouvám se, užívá se 1 polévková lžíce ráno a večer po dobu cca 14 dní. Pak následuje pauza 3týdny a můžeme opakovat. Nejvíce se používá na jaře k očistě.
2. 5. 2011 08:26
spagetka:to jsem moc ráda,že jsi též zareagovala,aby si někdo nemyslel,že to může píti jako vodu se šťávou pořád bez přestávky.
2. 5. 2011 08:18
Já mám ve své bylinkářské bibli napsáno - užívat 3x denně 2 polévkové lžíce, nebo toto množství zředit ve 2 dcl vody. Lze užívat 3 neděle, pak měsíc přestat. Mám tam ovšem ještě list jitrocele k tomu a ořešáku - použití na zředění a zlepšení krve, vyčištění organismu.
2. 5. 2011 08:08
To je pěkný receptík,ale není psáno jak se to užívá,přeci jen kopřiva je léčivka i čaj z ní se pije pouze 14dní.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 minutou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 25 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 38 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 59 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma kopřivy: Jak je sbírat, používat a skladovat. Jak se chránit před jejich žahavostí
Kopřivový sirup: Má lahodnou chuť, je plný vitaminů a jeho přípravu zvládne i kuchařský začátečník
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: kopřivovy med pampeliška recepty kopřivový sirup za studena kopřivový sirup kopřivový sirup za studena recept pampeliškový sirup s kopřivou med z kopřiv kopřivový med recept recepty z pampelišky pampeliškový kopřivový sirup sirup z kopřiv za studena šťáva z pampelišek sirup z pampelišky sirup z kopřiv koprivovy sirup s pampeliskou sirup z pampelišky a kopřivy sirup z mladých kopřiv sirup z kopřiv a pampelisky koprivovy sirup recept recept štáva z pampelišky
Suroviny: kopřivy, kyselina citronová, cukr, voda, květy pampeliškové, citron
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02JG
7 názorů