Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 925,00 g |
Tuky | 465,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,50 g |
Sodík | 103,02 g |
Sůl | 257,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky.
Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát.
("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2011 14:23
24. 5. 2011 13:18
24. 5. 2011 13:15
24. 5. 2011 13:13
24. 5. 2011 12:30
24. 5. 2011 12:29
24. 5. 2011 11:45
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná
24. 5. 2011 11:41
24. 5. 2011 11:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 1 minutou
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 46 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 55 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: uzení makrel uzená makrela jak udit makrelu jak udit makrely uzená makrela recepty jak vyudit makrelu příprava makrely na uzení uzení makrely uzená makrela recept recept na uzení makrel uzené makrely jak vyudit makrely příprava makrel na uzení udíme makrely jak se udí makrely uzená makrela je zdravá jak se udí makrela recept uzena makrela jak vyudit sýr uzení makrelu
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
24 názorů