Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky - profiterolky. Upečené tvary hned prokrojíme a po vychladnutí plníme nadýchaným krémem nebo pevnou šlehačkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
80 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 105,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na oslavu 60. narozenin jsem dělala 60 ks, naskládala na tác do pyramidy, celé "svázala" karamelovou nití jako pavučinou... Vznikl efektní a chutný dárek pro mlsného oslavence.
Ještě doplnění - pokud byste dělali také karamelovou nit, skladujte v chladnu, ale ne v lednici, jinak vám vlhkost uvnitř nit rozpustí a ona zmizí...tedy skápne na věnečky...chuti to vůbec neublíží, ale efekt bude pryč ;)
Hledala jsem odpalované věnečky, ale našla jsem jen jiný poměr surovin a použitou hladkou mouku, tak přidávám i tuto variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2021 14:08
Vynikající, pekla jsem na oslavu a moc chutnaly. Těsto super rychlé, tento recept všem doporučuji. Pekla jsem z dvojité dávky a bylo jich spousta
12. 4. 2021 19:33
Dobrý den, přidávám fotečku. Větrníky jsou skvělé.
21. 10. 2018 17:33
Delala jsem poprve a povedli se me. Myslim ,ze jsem je mela nechat o trochu dele v troube, proto ze Vy je mate vice doruzova. Mam jen otazku ,mohu jiz uslehanou slehacku s michat se studenym vanilkovym pudinkem? Dekuji za odpoved.
6. 7. 2017 19:04
Vynikající těsto, jiné už dělat nebudu
1. 3. 2013 21:18
vyzkoušeno,nádhera a byly výborný. a to jsem je dělala poprvé Dávám bodík
28. 2. 2013 23:31
Dělala jsem již 2x - poprvé na zkoušku z poloviční dávky a podruhé jsem dělala ze 4 dávek na oslavu. Všem moc chutnali. Výborný recept!
12. 10. 2012 21:18
utírám sliny, je to nádhera, letí bodík ukládám a vyzkouším, dík za receptík
22. 12. 2011 15:49
5. 9. 2011 23:59
evík: není zač
5. 9. 2011 21:44
Děkuji za radu
5. 9. 2011 00:52
evík: já jsem dala na pánev 3 rovné lžíce cukru krystal a k tomu asi 1/2 lžíce vody...a míchat...jakmile vznikne zlatý karamel, ihned odstavit, aby nezhořkl...nechat truchu tuhnout, aby se začal táhnout při zamíchání...a pak už jen tahat a tahat nitě ze lžičky a motat kolem nějaký karamel zbyl, tak jsem znovu trochu na teple rozehřála, už jen na mírném plameni, aby zase povolil, přimíchala máslo a byla poleva na zmrzlinu
4. 9. 2011 13:01
Skutečně velice nápadité zdobení, jen nevím Isindo jaký poměr na tu karamelovou nit. Nikdy jsem jí nedělala a chtěla bych jí vyzkoušet. Můžeš mi prosím poradit??
17. 8. 2011 23:35
Super +
17. 8. 2011 09:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 22 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 20 minutami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 25 minutami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 35 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 1 hodinou
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 10 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě odpalovaného těsta: Několik tipů, aby se moučník povedl
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na nadýchané žloutkové věnečky? Podle tohoto receptu je zvládnete jako profík!
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Další recepty
Tématické fráze: větrniky z odpalovaneho těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované těsto na větrníky větrníky z odpalovaného těsta video věnečky nebo větrníky recept recept na větrníky z odpalovaného těsta větrníky odpalovaného těsta větrníky z odpalovaného odpalované těsto větrníky větrníky odpalované těsto recepty z odpalované těsto rychlé větrníky odpalované těsto na plech věnečky z odpalovaného těsta těsto na větrníky domácí větrníčky větrníky z odpalovaného těsta na plech recept na odpalované těsto větrníky větrníčky věnečky a větrníky
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hrubá, vejce, tuk
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
30 názorů