Croquembouche
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem, takže když kousnete do jednoho z profiterolů, je nejdřív křupavý, pak měkký a pak krémový.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 27 924 kJ / 6 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,65 g |
Tuky | 332,84 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 809,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
catalinapece.blogspot.cz/2011/05/croquembouche-piece-montee.html
ano, recept mám z tého stránky (skvělé komentáře, skvěle popsané, skvělé recepty)
Můj Croquembouche jsem stvořila za 6 hodin.
Jahodový krém je trochu řidší kvůli jahodovému pyré. Práce s ním znamená nepořádek kolem, ale po naplnění z profiterolů naštěstí nevytéká. Já ho chladila přes noc, aby byl co nejztuhlejší.
Oba krémy jsou poměrně sladké, ale to je jedině dobře! Samotné choux kuličky "ukradnou" velkou část této sladkosti a dohromady to bude sladké tak akorát - ne moc, ne málo.
Karamelový i jahodový krém lze udělat den předem.
Můj papírový kužel byl vysoký asi 30 cm a základna měla okolo 15 cm. Použila jsem, tuším, zhruba 80 malých profiterolů, což je přesně množství, na které vám vystačí těsto. Můžete si udělat těsto radši na dvakrát, abyste si byli jistí, že vám pak nebudou profiteroly chybět. Nenaplněné zbylé "profiteroly" pak dáte jednoduše zamrazit a můžete je kdykoli použít.
Zajímá vás, jak se to vlastně pak jí? Jednoduše si odlupujete jeden profiterol a pak další a další a další, až tam nezbyde žádný. Díky pečícímu papíru je velmi snadné profiteroly odloupnout, aniž byste si odtrhli i kus papírového kuželu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 13:56
8. 6. 2012 15:33
8. 6. 2012 15:31
8. 6. 2012 15:27
8. 6. 2012 15:05
8. 6. 2012 09:00
8. 6. 2012 08:24
7. 6. 2012 22:52
7. 6. 2012 21:37
7. 6. 2012 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 10 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 41 minutami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 16 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 17 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: crockenbush croguembouche crocenbush crocambuche crocenbusch crockenbouche krokánbuš krokenbush crocant krokan bush catalinapece crocambouche crockenbusch dort croquembouche crockenbush recept crockenbouche recept croquebouche croquenbouche catalinapece.blogspot.cz croqembouche
Suroviny: mléko, máslo, sůl, cukr krupice, mouka hladká, vejce, mléko plnotučné, škrob kukuřičný, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana kysaná, extrakt vanilkový, sůl hrubá, cukr krupice, sirup kukuřičný, voda
Croquembouche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLqB
10 názorů