Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 35x25 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 33,05 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2013 11:39
eva hubova:Prosím o recept na ty tvoje kuličky nevyklepla se mi bábovka . Pomóc!
2. 12. 2012 17:06
13. 6. 2012 12:39
eva hubova: Promiň to "barvené" já to tak nemyslela !Minule jsem z mrazáku vykrámovla asi 6 zbytku krému ruzné druhy na dorty a také,malinovou pěnu "kterou jsem sebrala z vrchu když se vařil džem, povidla ochucená hřebíčkem a skořicí co je na vdolky,vanilkový krém s rumem ,vanilkový krém s tvarohem ,lískooříškový s čokoládou , jeden zbytek čokopolevy. Nevěděla jsem jestli vyhodit, nebo co? Tak jsem koupila dortové oplatky a krémy rozmrazila a všechny na ty oplatky natřela ,pokud krémy stačily ! Jak to bylo dobré,sama jsem se divila ! Teď už vesele zase skladuju zbytky !
13. 6. 2012 12:00
Veronika.Hrozna: neboj, vše jsme zbaštili u nás se nic nevyhodí...a když se nějaká buchta nepovede, tak se z toho nadělají kuličky s rumem nebo slivovicí a talíř je hned vymetený a vajíčka byly domácí..já Ti dám barvu
13. 6. 2012 10:35
Irrena:Namoutě,koutě ,co jsi už dávno nedala ten recept sem,víš kolik děvčat a mladých začíná vařit a péct ! Ušetřila bys mi opisování receptu ! Prohledat šuplíky a dát sem všechno pro začínající kuchařky ,jinak v té Unii umřeme hlady.Tady na Slovensku se musí vylít guláš v restauraci ,když je starší jako 3 hodiny !!!!
13. 6. 2012 09:45
Dělám naprosto stejně, je to moje nejoblíbenější +1.Dávám také nevypeckované třešně, není pak mokrá
13. 6. 2012 08:43
eva hubova:Evičko mám jednu otázečku,odkud máš tak krásně žlutá vajíčka? Že jsou domácí,já když to udělám z kupovyných tak to je bublanina "bledule"! Nebo si bublaninku přibarvila?
13. 6. 2012 08:35
spagetka: Já to také vyzkoušela,ale ta mouka se na těch třešních držela a nepropekla se a nespojila se s těstem a já tam pořád tu syrovou mouku při jezení cítila.Takže jsem se na to s přehledem tentononc a když klesnou ,ať si klesnou !
13. 6. 2012 08:33
Veronika.Hrozna: ovoce lehounce v hladké mouce obalím a všechno zůstane na povrchu těsta
13. 6. 2012 08:32
Já vždycky ovoce prosypu moukou nebo ještě lépe kokosem a pak nic neklesne
13. 6. 2012 08:27
V této bublanině ty kompotovné i čerstvé trošku klesnou!
To ji ,ale neochrání od sež...ní! Velice pěkně děkuji za foto ! Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.
To ji ,ale neochrání od sež...ní! Velice pěkně děkuji za foto ! Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.
12. 6. 2012 23:14
Zbylo mi pár třešní ze zavařování, tak jsem vyzkoušela Tvůj recept...sice mi třešně trochu klesly a jinak buchétka byla přidala jsem Ti foto a4
9. 6. 2012 07:47
Bahula:Asi není poslední,kterou letos pečeš !
8. 6. 2012 21:32
Bublanina může být moc dobrá škoda, že jsem recept neviděla před hodinou, protože jsem právě jednu dopekla +
8. 6. 2012 18:42
Veronika.Hrozna: no přesně tak.. sezonní recept.. sem s ním však on už někdo fotečku přidá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 43 minutami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 8 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 3 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 5 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení pro začátečníky domaci bublanina pišková bublanina jak dlouho se peče bublanina bublanina s rumem bublanina z hrubé mouky bublanina doba pečení bublaninova buchta bublaninova babovka bublaninovy kolac bublanina s hrubou moukou bublanina z domaci pekarny pečení s hrubou moukou bublanina z bílků teplota peceni bublaniny bublanina recept bublanina s třešněmi recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty recept na domácí bublaninu bublanina teplota
Suroviny: třešně, vejce, voda, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, kůra citronová, cukr vanilkový, ovoce, mouka hrubá
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
28 názorů