Vaječný koňak 3
Vaječný koňak patří neodmyslitelně k Vánocům. Hledáme v rodinných receptech s snažíme se jej letos nějak vylepšit. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme vařenou variantu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 714 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,24 g |
Tuky | 53,07 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 285,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Žloutkový krém houstne v teplotním rozmezí od 70 do 85 °C. Čím vyšší teplota, tím je krém hustší. Nemáte-li teploměr, nevadí. V momentě, kdy krém ulpívá na lžíci a při fouknutí na ni dělá pěkné vlnky, máte hotovo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2020 21:26
11. 5. 2020 16:10
21. 12. 2018 23:26
19. 12. 2015 19:06
19. 12. 2015 18:58
23. 12. 2011 12:18
5. 12. 2011 20:35
28. 11. 2011 18:55
9. 12. 2010 13:56
7. 12. 2010 13:59
4. 7. 2009 07:38
6. 6. 2009 18:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 8 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 5 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka
Jak se připravuje vaječný likér? Kromě základní verze vyzkoušejte i karamelovou, vanilkovou či kávovou příchuť
Další recepty
Tématické fráze: výroba vaječného konaku výroba domácího vaječného konaku domácí výroba vaječného koňaku vaječný koňak výroba domácí vaječný końak jak vyrobit vaječný koňak vaječny ko vaječný koňak recept vaječný końak vaječní konak recep na vaječný końak vyroba vajecny konak vaječný koňak ve vodní lázni vaječný konak domácí výroba vyroba domaciho vajecneho vaječný konak z pudinku vaječný koňak vařený výroba koňaku recept na vaječný koňak recept vaječný końak
Suroviny: mléko, žloutek, cukr, pudink vanilkový, salko, rum
Vaječný koňak 3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEXO
12 názorů