Arabský pita chléb
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To pokud pitu naplníme salátem, masem či uzeninou. Prostě všestranný pokrm.
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 16 180 kJ / 3 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 34,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 736,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky.
Chleb je mozne skladovat v mraznicce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 22:10
magdalenka: To mi povidej..take musim pect casto, doma si na to zvykli..nejhorsi je, ze mi chleb vetsinou rozeberou hned po upeceni, jen tak bez niceho a ja tak muzu zacit znova....jeste jednou moc dekuji za vyzkouseni.
5. 1. 2013 12:18
Pitu máme s dcerami rády, ukládám a díky posílám.
5. 1. 2013 10:07
aisha:Ďakujem ti, mne to akosi nedošlo do makovice...
(Uplietla som si na seba bič, dostala som na ráno návrh, že by som mala zas piecť pita chlebík...)
(Uplietla som si na seba bič, dostala som na ráno návrh, že by som mala zas piecť pita chlebík...)
5. 1. 2013 07:24
magdalenka: Dekuji za vyzkouseni , jsem rada, ze se chlebik povedl. Ohledne peceni, remoska hreje pouze z vrchni casti, coz prave pita chleb potrebuje. Aby dole nezustal chleb bily, polozim remosku na sporak, v mem pripade plynovy, zapalim a ztlumim na minimum, aby se chleb nepripalil.
4. 1. 2013 21:15
Ahoj, piekla som pita chleby v rúre, na mriežke, asi 5 minút, sú krásne a nafúkané, takže recept je výborný. Ďakujem zaň.
Len v texte ma zaujalo niečo, čomu nerozumiem -
"Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotynku, kterou take zapneme, ovsem na minimum."
Ja si pod remoskou predstavujem elektrický spotrebič na pečenie. Vysvetlíš, ako to pečieš ty? Ďakujem.
Len v texte ma zaujalo niečo, čomu nerozumiem -
"Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotynku, kterou take zapneme, ovsem na minimum."
Ja si pod remoskou predstavujem elektrický spotrebič na pečenie. Vysvetlíš, ako to pečieš ty? Ďakujem.
1. 11. 2012 23:37
Dělávám pitu často,hlavně přes léto když grilujeme.Připravím těsto a pak už jen šoupnout na litinu a jsou fakt vynikající.Jen do těsta nedávám cukr.K tomu grilované maso a kysaná smetana s česnekem a solí.Zelenina sezonní,co vyroste na zahradě.
3. 10. 2012 22:00
To musím též vyzkoušet. Fotka je velmi lákavá
3. 10. 2012 20:20
V receptu jsem upresnila dobu peceni, na to jsem zapomnela..
3. 10. 2012 19:51
Veronika.Hrozna: Staci cerstvy chleb zamrazit. Ja to tak take delam, zustane krasne mekoucky a behem 5 minut je rozmrazen...
3. 10. 2012 19:36
Bezva Uloženo k pita chlebu máme doma přímo citový vztah
3. 10. 2012 19:02
Já už tento chleba zkoušela 3 x a nikdy se mi nepodařil,když to bylo čerstvé ,tak se to dalo jíst a pak to bylo gumové,že se to nedalo ukousnout! Dělala jsem podle recptu z arabské kuchařky.
3. 10. 2012 16:08
aisha: Aisho, ten chlebík zaručeně vyzkouším, láká mě, jakou má chuť, ještě nikdy jsem takový nejedla a určitě se dá dělat v Domácí pekárně že Dávám ti 7.bod
3. 10. 2012 15:13
aisha: ok, čili to bude ta půl kostka.
supr. už se těším na pečení
supr. už se těším na pečení
3. 10. 2012 15:03
Tak jsem to zvazila, je to 10 g..
3. 10. 2012 14:55
Ja drozdi kupuji ve velkem baleni 0,5 kg, takze kolik je lzice, netusim.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 12 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 16 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 20 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 37 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 49 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Placky se pečou a upravují na mnoho způsobů. Některé jsou velmi jednoduché, ale k chuti přijdou vždy
7 pomazánek z cizrny nám příjemně doplní jídelníček. Dobře chutnají, jsou výživné a navíc s nimi ušetříme
Libanonský salát fattoush: Lehký salát s vůní exotiky a bylinek je ideální lehkou letní večeří
Další recepty
Tématické fráze: pita chleba pita chleb chléb pita recept recept na pita chleba pita chleb recept pita chleba recept chléb pita recept na chléb pita recept pita domaci arabsky chleb pita chleba bez droždí čím naplnit pita chléb recept na pita chléb pita pita chleba s česnekem pita chléb bez droždí arabské recepty pita recept recepty pita chléb recept pita chleba
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, olej olivový, cukr
Arabský pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYqY
47 názorů