Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky vyjde asi 35 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 17 030 kJ / 4 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,29 g |
Tuky | 299,58 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 273,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.
A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:
Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2012 15:44
Vypadají krasne tak já je taky zkusím ale bojím se ze to pokazil... Nikdy jsme to odpal.testo nedělala no tak snad to půjde. Dávám ti bodika
23. 11. 2012 22:59
Skvělý!!!Už se těším až tu dobrotu spáchám a posílám:yes
23. 11. 2012 16:04
rebeka:Teda holky,Vy to máte hezounkéKdyž to máte obě ke mě tak blízko,dojeďte a odpálenou dobrůtku mi tady upečte
Rebi kromě krásných bobečků máš i super popis postupu
Rebi kromě krásných bobečků máš i super popis postupu
22. 11. 2012 23:08
Plus bez debat. Jinak každému doporučuju zkusit odpalované těsto, vypadá to složitě, ale není a výsledky jsou bomba
22. 11. 2012 22:39
senky: tak tys to ještě vyšperkovala super jsem nadšena mooc děkuju za odvahu, i krásné obrázky to se mi bude krásně spát
22. 11. 2012 22:35
Tak dnes i já jsem se do bobánků pustila a musím potvrdit : příprava odpalovaného těsta se opravdu dá zvládnout trouba se opravdu nesmí otevřít nastala jenom jedna změna: šlehačku jsem našlehanou smíchala s lehce oslazeným mascarpone a kombinace křehoučkého těsta, lehkého krému a čokoládky je opravdu vynikající Rebi, foto přidávám Tvému se nevyrovná, ale pro ilustraci pro ty, kteří ještě váhají
22. 11. 2012 20:10
Vanda:aj toto je pekné, čo povieš...http://www.toprecepty.cz/recept/22560-rychle-venec...
22. 11. 2012 19:07
Jsou moc pěkné,není to tak dávno co je dělali soutěžící v pořadu Master Chef ,plnili je také vanilkovým krémem pak je máčeli v karamelu a dělali z toho takovou pyramidu, pak to celé omotali karamelovou "nití" vypadalo to úžasně
22. 11. 2012 18:39
rebeka: Nedávno jsem na jednom rautu ochutnala takové malé kuličky z odpalovaného těsta, plněné vanilkovým krémem a měla jsem co dělat, abych jich nesnědla čtvrt tácu . Čekám od Tvého receptu něco podobného, navrch ještě s čokoládkou..
22. 11. 2012 17:57
Rebeko, ale představit nám ty profiterolky, to byl Váš nápad. A moc Vám za něj děkuji. Mějte krásně a zase nám něco skvostného představte.
22. 11. 2012 17:42
olahok: no, ale to nebyl můj nápad, zmiňuju zdroj joo, Francouzi a Italové vědí, že jsem mlsná
22. 11. 2012 17:38
Eliza: budu se těšit a troufám si říci, že ty, ač sladké nemusíš, si pochutnáš to je troufalost, viď
22. 11. 2012 17:37
Vezmu to postupně: díky za turborychlou, vtipnou odpověď, Vy jste fakt královna všech mlsalek, a hlavně, hluboká úklona za prezentaci, zpracování rcp, všechna doporučení k receptu i surovinám a vůbec - za ten geniální nápad.
22. 11. 2012 17:33
Nádherné bobečky! Péct moc neumím, ale tohle je tak lákavé, že vyzkouším...
22. 11. 2012 17:29
olahok: tak já se vám k něčemu přiznám, ale nikomu to neříkejte já je pekla i plnila v pondělí a čtyři jsem si schovala.. jednak proto, že jsem mlsná, a jednak proto, abych vám mohla odpovědět.. jsou i po 4 dnech naprosto skvělé, i s tou šlehačkovou náplní.. a možná, že ještě lepší, než čerstvé
ale fakt doporučuju uy 40% šlehačku
ale fakt doporučuju uy 40% šlehačku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 5 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 10 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 11 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 13 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 1 hodinou
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 1 hodinou
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 2 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 2 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 4 hodinami
Španělský ptáček
BarkaSvob uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
kristeena uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladká cesta Evropou: Těchto 15 slavných dezertů překonalo hranice. Dokonalý Sacher dort nebo svěží tiramisu zvládne každý
Prostřeno bude tento týden plné mezinárodních chutí. Víte, jak připravit profiterolky?
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Další recepty
Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky
Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový
Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLE7
119 názorů