Obalený lilek
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.
Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2016 15:23
Jarmila:
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
16. 5. 2016 09:22
Dívala jsem se, co udělat, aby to bylo zdravé a ne příliš syté. Manžel je po nemoci a tak bych ráda něco lehčího. Padl mi do oka Váš recept a tak si zaběhnu pro lilek a udělám ho na večeři. Už se těším, jistě to bude pochoutka. Dělám kde co, ale lilek jsem nějak opomíjela. Budu mít další dobrotu do seznamu. Děkuji
24. 2. 2015 19:41
radiator:Jé moc děkuji za fotečkuJe to dobrý nápad s tím česnekem
24. 2. 2015 16:01
Jani, dnes jsem dělala lilek podle tvého receptu, jen jsem ho ještě po vypocení potřela lehce z obou stran propasírovaným česnekem a pak obalila v trojobalu. Přidávám foto.
30. 4. 2013 21:28
Rebeko,opožděně Vám musím poděkovat.
30. 4. 2013 13:36
Co se týče vyhledávání, tak používat by se mělo. Na druhou stranu uznávám, že někdy není 100% funkční a zejména noví návštěvníci s ním mají problémy.
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat . Děkuji za pochopení.
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat . Děkuji za pochopení.
30. 4. 2013 09:35
zizala: Přiznám se, že když jsem ho poprvé dělala já, tak jsem také nenechala potit, ale to proto, že jsem si na to vzpomněla pozdě, až se smažil A byl výborný. Ale byl také pevný, tak asi to bylo tím.
30. 4. 2013 09:26
pipre: Opravdu čerstvý, hodně pevný lilek vypotit nenechávám. Unavenější kusy by se asi měly, ale ty nekupuju
30. 4. 2013 09:10
Smažený lilek jsem dělala a chutnal mi Jenže já poslední dobou smažená jídla nejím, což je ovšem jen můj problém
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?+
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?+
29. 4. 2013 18:39
spagetka: Laďka, u nás som baklažány v obchode prezreté fakt nevidela, sú pekné mladé plody...
29. 4. 2013 18:26
tejaja: teri, třeba máte lepší kontrolu v obchodech, já naštěstí starý lilek poznám - poklep, slupka apod., ale fakt se to míchá, bohužel....
29. 4. 2013 18:24
tejaja:TERI ani já né..je vždy moc dobrý
29. 4. 2013 18:24
Horké môťu byť občas staré prezreté plody, čo sa teraz nestáva, v obchode sú vždy mladé plody, ešte nikdy som baklažán horký namala.
29. 4. 2013 18:19
Já nevím, na vypocení jsou různé názory, ale je fakt, že teď už "nevypocuju" a hořké jsem to nikdy neměla.
29. 4. 2013 18:16
Nadja: tiež nikdy nenechávam potiť, žiadnu zeleninu, príde mi škoda vyhadzovať uvoľnené minerály, ja ich radšej spapám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 3 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 7 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 8 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 8 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 9 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 11 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: baklažán recepty co uvařit z lilku lilek recept top recepty lilek jak uvařit lilek dobrý recept na smažený lilek dobrý recept na lilek recept z lilku lilek recepty jak použít lilek lílek recepty na lilek recepty lilek co uvařit z baklažánu čerstvý lilek lilek jinak top.recepty-lilek uvařit lilek lilek recepty s kus kusem lilek top recepty
Suroviny: lilek, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, sůl, olej,
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
19 názorů