Vánoční perníčky
Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik knih a každý má ten svůj vyzkoušený. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit, i pokud pečení není vaší silnou stránkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 621 kJ / 5 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 200,80 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 890,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou brzy měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2013 16:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jako dlouho pečeme perníčky ? Děkuji
3. 12. 2013 23:10
Jana:to se mi nikdy nestalo ,zda se jakékoli těsto láme nebo praská,přidejte tuk....
3. 12. 2013 17:38
můžu se zeptat , já sem dělala to těsto dle Vás a nějak mě to nedrží u sebe pořád se láme a drolí nejde mě vyválet plát vždycky praskne co mám přidat ??6?
2. 12. 2013 21:54
dana:necukrovat! ozdobit, já je mám v chladu, stejné jak vánoční cukroví...
2. 12. 2013 20:36
chtěla jsem se zeptat jak uschovat perníčky při pokojový teplotě a nebo v chladu,a mají se cukrovat.děkujiotrokvolympii@seznam.cz
1. 12. 2013 21:14
Božena: To nevím, já to vážím v hrnečku, nebo si kupte balení 200g a lžíce spočítejte, ať to víte do budoucna.
1. 12. 2013 19:00
Dobrý den, vyzkouším Vaše perníčky. Chci se zeptat, kolik asi lžic
je 200 g medu
je 200 g medu
29. 11. 2013 20:48
Pavla: Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená. Příště až je budete péci, budou jen lepší a lepší.Honem spočítat, jinak jich napočítáte málo .....
29. 11. 2013 20:22
Pernicky jsem pekla poprve v zivote a az na to ze mam kazdej jinej(jeden tlustci druhej tenci)tak se mi povedli.Nakonec je nemam ani spocitaneDekuji za recept
29. 11. 2013 20:11
renatica: Tak,tak.Peču tak na 160 až 170C. Možná, že mouku ani nebudete muset přidávat. Dnes jsem je také pekla. Přeji, ať se povedou. Marcella
29. 11. 2013 19:22
Marcella:děkuji moc,ano ano,.. nečekala jsem takovou konzistenci ted už v lednici hezky stuhlo,..zítra bych chtěla péct,.. takže asi tak hodinku předem vytáhnout aby se s tím dalo pracovat,hm? a péct na kolik stupnů a jak dlouho ,prosím??
29. 11. 2013 19:01
renatica: Nechte odležet třebe dva dny, pak znovu propracujte. Když bude řídké, přidejte hladkou mouku.
29. 11. 2013 16:22
Prosím vás moc o radu,. těsto jsem právě doděla a zdá se mi strašně řídké,přitom jsem přesně dodržela gramáž všech surovin. Co se mohlo stát?? propracovala jsem teda jen v ruce,že by to bylo málo? Prosím o rychlou odpověd dala jsem do folie a do ledničky.nevím co s tím
28. 11. 2013 12:10
Perníčky jsou luxusní:)měla jsem sedm plechů a před ozdobením hned jeden zmizel:)moooooc dobré.www.toprecepty.cz
27. 11. 2013 19:00
leny: Kakoo přidat můžete, když chcete perníčky tmavší.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 36 minutami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 3 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 32 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 47 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 1 hodinou
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 1 hodinou
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 1 hodinou
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi pernicky jednoduche perníčky pečení perníčků vánoční perníky pečení vánočních perníčků pečení vánočních perníčků nejlepší recept na perníčky zdobení vánočních perníčků pernicky recept jak zdobit perníčky jednoduchy recept na pernicky perníky vánoční jednoduché zdobení perníčků vanocni recepty nejlepší perníčky recept vánočníperníčky vaření v konvektomatu recept na vanocku jednoduche testo na pernicky vánoční zdobení perníčků
Suroviny: mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce
Vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ43
59 názorů