Domácí kečup
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 616 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,80 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 55,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,18 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 331,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je rodinný, po mojí mamince. Když nejsou rajčata valné chuti (moučná, bez šťávy), tak se mohou využít na kečup. Kdo nemá rád ostré pokrmy, přidá místo ostré papriky o to víc sladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2010 10:17
18. 8. 2009 19:49
18. 8. 2009 17:57
18. 8. 2009 13:41
21. 3. 2009 13:00
21. 3. 2009 11:13
21. 3. 2009 11:04
22. 1. 2009 16:24
22. 1. 2009 16:21
22. 1. 2009 10:34
Receptů na zavařování mám mocmoc
22. 1. 2009 10:16
22. 1. 2009 07:47
Jen bych dodala, že :
1) po rozvaření a přecezení znovu mixuji, kečup je opět o hodně jemnější (asi proto, že při mixování už nevadí ty kousky slupek, jádřinců a jadýrka)
2) přidávám i trochu oleje, kečup pak líp "teče"
3) když ho odpařuji, po určité době ho nechám odkrytý zchládnout a druhý den opět zahřeji a chvíli odpařuji....zjistila jsem, že opakovaným, i kratším vařením a pak odpařováním během chládnutí se mi kečup zahustí víc a lépe. Rozhodně se během toho nezkazí, protože je v něm dost konzervantů (cukr, sůl, ocet)
Snad neva, že jsem to sem písla
21. 1. 2009 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně jíst pečivo v restauraci? Expert na etiketu Ladislav Špaček varuje před ukusováním a drobením
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Patří kečup po otevření hned do lednice? Hádka na internetu rozdělila uživatele, ale šéfkuchař Miroslav Mahel má jasno
Další recepty
Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup
Suroviny: rajče, jablko, cibule, sůl, ocet, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, cukr
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
253 názorů