Mandlové florentýnky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,78 g |
Tuky | 108,00 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 364,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2015 12:22
15. 12. 2015 11:01
15. 12. 2015 10:42
7. 12. 2013 20:50
7. 12. 2013 16:14
7. 12. 2013 16:08
7. 12. 2013 16:02
7. 12. 2013 15:59
7. 12. 2013 14:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 31 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 44 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: mandlové florentinky italské mandlové sušenky recepty mandlove marokanky florentýnky florentinky italské florentýnky florentinky recept recept na florentinky florentýnky recept sušenky florentýnky biskoty florentýnky top recepty mandlove karamelove slzicky jak skladovat marokánky odměřování na lžíce odměřování na lžíce marokánky a florentinky florentinky top recepty mandlové marokanky na plech karamelové florentinky
Suroviny: cukr krupice, med, máslo, smetana ke šlehání, brusinky sušené, mandle, kůra kandovaná, mouka hladká, skořice mletá, čokoláda na vaření, tuk
Mandlové florentýnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r52K
9 názorů