Koprová omáčka s vejci
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným natvrdo, nebo hovězím masem a houskovými knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 572 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,79 g |
Tuky | 155,77 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 69,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 7. 2016 12:42
27. 1. 2014 21:59
27. 1. 2014 21:58
27. 1. 2014 20:29
Bylinky by se už neměli vařit.
27. 1. 2014 20:18
Zajímavý postup ale mě by zajímalo, proč část AROMATICKÉ byliny přidat do ROZPÁLENÉ zásmažky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 19 minutami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 48 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 53 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 3 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 4 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 5 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 14 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Koprová omáčka z cukety: Vyzkoušejte přípravu klasické omáčky tentokrát trochu jinak
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka s vejcem koprová omáčka recept s vejci koprovka s vejcem koprová omáčka s vejci koprová omáčka videorecept koprovka s vejci koprová omáčka bez jíšky koprová omáčka z vejcem koprová omačka s vařeným vejcem koprová omáčka s vajíčkem kprová omáčka koprová omáčka se sekanou koprová s vejcem koprová omáčka s vejcem recept recept na koprovou omáčku s vejcem koprová omáčka s vejci recept koprová omáčka s vejcem koprová omáčka s bramborem a vejci koprová omáčka koprová omáčka s vejcem a bramborem
Suroviny: mouka hladká, olej, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, máslo, vývar hovězí, ocet, kopr čerstvý, pepř bílý mletý, sůl, cukr, vejce
Koprová omáčka s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5kM
5 názorů