Jiříkův ježek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,52 g |
Tuky | 9,83 g |
Vláknina | 0,48 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 09:51
Z náhodných na mě vykoukla taková parádaJéé to je prímaUkládám a +8posílám
28. 10. 2010 18:28
teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček+1
16. 12. 2009 16:20
Jiřinko, ten je kouzelný
30. 6. 2009 12:10
sqělý recept a napád tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý
15. 3. 2009 12:07
Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě
15. 3. 2009 10:42
ten je ale kouzelný a určitě i výborný
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
15. 3. 2009 08:53
Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to. Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.
14. 3. 2009 23:12
To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.
14. 3. 2009 23:03
Tak na tohle já bych si taky netroufla ježeček je krásný Jiřinko máš bodík
14. 3. 2009 21:54
Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 15 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 52 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 57 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: dort ježek dort ježek postup marcipánový ježek ježek z marcipánu ježek tvarování marcipánu dort jezek s postupem piškotový ježek marcipánoví ježci dort ježek recept marcipánový dort ježek marcipanovy jezci ježci z piškotu ježek dort jak udělat ježka ježek z piškotů ježci z marcipánu postup na dort ježek tvarování dortu ježek recept
Suroviny: mouka polohrubá, piškoty, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, rum, ovoce
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
10 názorů