Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
Tuky | 50,69 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 89,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zapomněla jsem na petrželku :(
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2014 21:49
To máte pravdu, já na to vždycky brejlím zblízka, protože ten tuk mi též vadí a trvá mi dlouho, než ho odstraním. Jestli při mé skleróze nezapomenu, hned letos vyzkouším Vaši vychytávku, dík
14. 12. 2014 21:42
Onu krásnou rybí hlavičku, co byla v polívčičce jako živá, jsem smázl
*****
Vychytávka, která se v rcp často nepíše (vlatně jsem ji ještě nikde nečetl):
Kapří vnitřnosti jsou obvykle obaleny tukem, který má nepříjemnou chuť Opticky se obtížně rozlišuje; stačí ale hodit pajšl do studené vody a vše co vyplave na hladinu je tuk, který vyhodíme.
14. 12. 2014 06:52
Kostičky žemle smažím na másle zvolna, zůstanou křupavé poměrně dlouho, čas jsem neměřila - v době konzumace se věnujeme konzumaci a stát nad stolem se stopkami v ruce mě ani nenapadne
maiva: Možná ještě nějaká telecí polévka, telecí nemám, tak neposoudím. K té rybí se ty knedlíčky hodí perfektně
13. 12. 2014 21:24
Rybí pohled mi nevadí, ale vařené čočky mi přijdou příliš al dente
Žábry vařit či nevařit?
Pokud jsou rudé, tak vařím.
Pokud rudé nejsou a navíc mnohdy i zahleněné, tak nevařím - vyhodím
Krutonky?
Konečně se mi, po letech marných pokusů, ASI (musím ještě ověřit) podařil kruton, který i po dvou minutách v polévce křupe a je tvrdý jako nevařený krupon http://www.labuznik.cz/diskuse/krutonky-43257/
Dovolil jsem si přidat fotečku kapřího oka. Pokud by se dělalo mdlo, tak smáznu
13. 12. 2014 21:14
13. 12. 2014 15:56
13. 12. 2014 15:47
Rybí hlavy vařívám s očima a už hodně roků nevytahuju ani žábry (poradil M. Štěpnička )
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 52 minutami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 3 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: knedlíčky z jiker jak dlouho vařit jikry rybí knedlíčky jak dlouho varit jikry a mlíčí knedlíčky z mlíčí jak dlouho vařit rybí hlavy polévkové knedlíčky z jiker knedlíčky z rybího masa jak dlouho vařit kapří hlavu knedlíčky z rybích jiker kapr jikrnáč jak dlouho vařit vnitrnosti z kapra jak dlouho vařit rybí polévku jak dlouho vařit rybí vývar jak dlouho vařit kapra jak dlouho vařit rybí hlavu žábry vařit či nevařit jak dlouho vařit kapři hlavu?? knedličky s jiker jak dlouho vařit mlíčí
Suroviny: kapr, sůl, pepř, koření nové koření, česnek, cibule, zelenina kořenová, petrželka, ořech muškátový, máslo, mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, sůl, mléko, strouhanka, květ muškátový, máslo, pečivo
Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmR7
7 názorů