Vánoční rybí polévka (staročeská)
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa. Podáváme ji s dozlatova osmaženými krutonky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 348 kJ / 1 517 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
Tuky | 39,43 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 202,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Žábry z hlav před vařením můžeme vytáhnout, hlavy se rychleji provaří. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo krájeným svítkem, výborné jsou do ní i fritátové nudle : http://www.toprecepty.cz/recept/3280-fritatove-nud....
Recept na tuto polévku jsem si "přinesla" z domu a moje rodina ji ráda přijala za vlastní. Až po létech jsem se z rybí kuchařky M.Štěpničky dozvěděla, že každé Vánoce máme doma polévku staročeskou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2021 13:38
17. 12. 2021 12:33
17. 12. 2021 12:20
1. 7. 2010 18:34
6. 8. 2009 18:10
6. 8. 2009 16:32
6. 8. 2009 15:37
6. 8. 2009 15:14
6. 8. 2009 15:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 37 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 3 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 24 minutami
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 2 hodinami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 13 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 13 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit mlíčí a jikry? Málokdo ví, že se výborně hodí i do tradiční rybí polévky. Poradíme, jak na to
Vánoce v době Karla IV.: V podhradí se jedly placky s medem a kaše, na hradě se servírovali pečení drozdi a vlaštovky
Jak dochutit rybí polévku. Kouzlo je ve správně zvoleném koření
Další recepty
Tématické fráze: rybi polivka rybí polévka podle štěpničky rybí polévka štěpnička klasická rybí polévka vanocni rybí polévka rybí polévka recept rybí polévka nejlepší vánoční rybí polévka rybí kuchařka od štěpničky rybí polévka od štěpničky vánoční polévka vánoční rybí polévka recept recepty rybí polívka štěpnička rybí polévka recept na rybí polívku polévka na vánoce recept rybi polivka rybi vanocni polevka hrach rybi polivka recept rybí polévka se svítkem
Suroviny: hlava kapří, jikry z kapra, hrách, cibule, mrkev, celer, petržel, máslo, sůl, pepř mletý, majoránka, máslo, mouka hladká, rohlík, máslo
Vánoční rybí polévka (staročeská)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5938
9 názorů