Hrušková povidla jak je dělám já
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 17:15
2. 2. 2015 16:19
Ale notááák
Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...
Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka
2. 2. 2015 14:56
2. 2. 2015 14:36
Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři
Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...
Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo
I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...
1. 2. 2015 13:46
Howgh
1. 2. 2015 13:35
1. 2. 2015 13:25
1. 2. 2015 13:17
1. 2. 2015 12:02
1. 2. 2015 11:55
Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?
1. 2. 2015 11:46
1. 2. 2015 11:42
Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší
1. 2. 2015 11:35
1. 2. 2015 11:27
1. 2. 2015 11:07
No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 10 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Frgály jsou oblíbené velké koláče s různými náplněmi a drobenkou. Dají se koupit, ale můžeme si je snadno upéct sami
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Přebytek jablek nebo hrušek výhodně zpracujeme na křížaly. Poradíme, jak plátky ovoce sušit a jak je pak využít
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal jak se delaji povidla hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla
Suroviny: hrušky sušené, skořice celá, skořice mletá, anýz, badyán, koření hřebíček, cukr vanilkový, povidla švestková, perník strouhaný
Hrušková povidla jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAy1
24 názorů