Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou

Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se vám zalíbí také. Nezapomeňte k němu připravit nadýchaný houskový knedlík jídlo bude dokonalé.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

7. 3. 2018 20:43

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky4,00 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sunshine

3. 2. 2021 13:38

Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam:yes: A zeleniny protentokrát taky přidám, díky :-K

Sunshine

3. 2. 2021 13:38

Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam:yes: A zeleniny protentokrát taky přidám, díky :-K

clupmi clupmi

4. 10. 2018 16:23

Pajšl, plíce nebo hubku, to vše miluji, nejraději z králíka. Pamatuji si, že šumperská babička na velikonoce zapékala kůzle ve vejcích. Bylo to výborné.
http://miric.cz

be.amenity be.amenity

9. 3. 2018 16:25

casino: :yes: Přesně tak, mělo by se psát spisovně ;-) Český jazyk je tím tak krásný...:-)

casino casino

9. 3. 2018 16:09

be.amenity:
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že :-)
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa :-D

be.amenity be.amenity

7. 3. 2018 23:13

Když tak “kůzlečí” ne “kozlečí” ...často tady docela dost prudíte kvůli správné češtině... :-p

hospodyne

7. 3. 2018 21:30

<3dělám trošku jinak, ale dobrota je to veliká. Orestuji ještě mozeček a trošku naškrabaných jater a v omáčce jen provařím. Zeleninu sezobou slepice. Ale Vaše verze je hezčí pro oko, zkusím.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí pajšl kuzlečí pajšl jehněčí kořínek kůzlečí kořínek maso kořínek pajšl z kůzlete pajsl pajšl videorecept pajšl recept jehněčí kořínek na smetaně kuzleci korinek recept jehněčí kořínek recepty jehněčí kořínky recept -plice z králika a hlava jehněčí pajšl na smetaně kořínek z kozla kůzlečí plíce recept nakořínek, pajšl kořínek z králíka pajšl z kůzlete na smetaně recept

Suroviny: mrkev, petržel, celer, cibule, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, smetana kysaná, ocet

TopRecepty.cz

Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qp0M

Naposledy jste si prohlédli