Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,36 g |
Tuky | 171,43 g |
Vláknina | 36,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 9,84 g |
Sůl | 23,71 g |
Sacharidy | 269,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2019 17:32
MamlajdaD: čo ti môžem už ja radiť...Imriško ti určite veľa vecí uvaril alebo poradil...ja som len laik. Zdravím a pekný zvyšok dňa želám!
3. 9. 2019 17:05
magdalenka: Jen zavzpomínej na dobroty, sem tam jsem některou i vařila, no na červené omáčky byl mistr můj muž Imra, on byl vyučený kuchař, i když to řemeslo nedělal. Tak sem tam o tom něco vím, ale to ještě neznamená, že si nenechám poradit, naopak, ta tvoje rada mi udělala radost. A z uzeného kolena dělám maďarskou zelňačku, to je dobrota! A maďarský zelný list, navíc s kouskem uzeného a klobáskou navíc, to je dobrota! Ale ta porce je hodně vydatná. Maďarský tažený štrůdl - nejznámější je s tvarohovou náplní, mňam... a tak by jsme si mohly notovat a nebylo by konce. Na halászlé se brzy chystám, taky ho miluji. Jednou jsem někde četla, že je to třetí nejlepší polévka v Evropě (dřív se říkalo "na světě"). První je prý francouzká cibulačka, druhá italská minestrone a třetí maďarská halászlé. Tak už toho raději nechám Měj se moc hezky a zase se ozvi
3. 9. 2019 16:38
MamlajdaD: ja nie som nejaký odborník, ale aj s manželom milujeme hlavne maďarskú a českú kuchyňu. Teda tú klasickú. U Maďarov si dávame najčastejšie gulášovú, fazuľovú s údeným kolenom - obyčajne korunujú obidve kyslou smotanou a v polievke sú aj halušky = nokedli, mám rada halászlé, paprikáše, pörkölty, skvelé plnené papriky, plnené kapustné listy, omáčky, pečú výborné ťahané štrúdle, smažia lángoše, v cukrárni si kúpim Somlói galušky alebo Dobošku, či gaštanové pyré so šľahačkou...ale poznajú aj slivkové knedlíky = gombóc, robia zo zemiakového cesta, pečú aj trdelníky...tvarohové rezance omastia vytopenou slaninou, alebo oškvarkami a štedro pokvapkajú kyslou smotanou... neprekonateľné sú ich pagáče, vyrábajú skvelé údené klobásy (csabai alebo gyulai ) alebo Pick trvanlivá saláma dobyla svet.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
3. 9. 2019 15:56
magdalenka: já tvoje zkušenosti nemám, i když maďarskou kuchyni miluji, a dokonce i dávno před tím, než jsem poznala mého druhého muže Imru. Koupila jsem si někdy v šedesátých létech knihu Maďarská kuchařka, ale jak se u nás říká, co nechceš mít, tak půjč. No půjčila jsem a nemám. Ale s tou zakysankou máš úplnou pravdu a jsem ti moc vděčná, že jsi mi to napsala. A že jde k tomu jako příloha podávat i brambor, to jsem tam ale taky mohla připsat, abysi každý vybral podle svého. Recept zatím není schválený, moderátorky asi mají plno práce, tak to tam ještě písnu. Moc díky a zdravím!
3. 9. 2019 15:20
MamlajdaD: Veď to nemusí byť podľa mojich predstáv. Ja len predávam svoje skúsenosti, že Maďari kyslú smotanu dávajú do jedla veľmi radi. Mimochodom, v obchodoch predávajú viac druhov, je krásna, hustá a vôbec nie kyslá a vôbec nie drahá.
3. 9. 2019 14:55
magdalenka: Opravila jsem, přečti a zkontroluj, jesti jsem to napsala podle tvých představ? Ahojky!
3. 9. 2019 14:49
magdalenka: Děkuji za pěkný komentář. No když myslíš, že by tam měla být ta zakysanka, tak já jí tam ráda připíšu. Myslím, že na tom navrch bude kralovat, až se budou sliny sbírat! Díky a moc zdravím!
3. 9. 2019 14:14
"Hajdúkáposzta" - maďarská klasika, má viacero obmien, niekto varí len s údenou klobásou, údenou slaninou, niekto pridá aj čerstvé bravčové mäso, okrem údeného. Ochutnala som viackrát v Maďarsku, vždy sa podávala s kyslou smotanou - Maďari ju proste milujú. Halušky ako príloha k tomuto jedlu sú zvláštne, ale prečo nie? Mne to chutí s chlebom, videla som podávať aj s varenými zemiakmi. Vždy je to však skvelé jedlo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlý hot dog
Přidáno před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 30 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Restovaná vepřová játra s pepřovou omáčkou
vladhn uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Ladkaslunce uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 13 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 15 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 16 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 16 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky
Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl
Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3jY
23 názorů