Ljutenice a ajvar
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 869 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 139,63 g |
Vláknina | 58,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V některých oblastech se ljutenice připravuje bez lilků, ale já osobně jsem jedla obě verze a musím říct, že s tím lilkem je mnohem lepší, krémovější a chutnější. Bez lilku mi to přijde jako rozmixované lečo. V obchodech lze najít ve sklenkách obě verze.
A ajvar je někde pouze z pečených paprik, jinde směs pečených lilků, červených paprik, česneku a může být i pikantnější díky chilli. Má trochu červenější barvu než ljutenice a je rozmixovaný najemno.
Moje recepty a osatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2020 12:52
12. 11. 2020 12:05
14. 9. 2019 15:03
14. 9. 2019 14:30
14. 9. 2019 12:13
13. 9. 2019 21:17
13. 9. 2019 17:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 58 minutami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 4 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 8 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilované papriky plněné zelím: Vynikající sladkokyselá chuťovka k masu je zajímavým zpestřením letního zavařování
Sezona v srpnu: Čas dožínek se nese i ve znamení sklizně paprik, sladkých ostružin nebo letních jablíček. Co ještě nabízí příroda?
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Další recepty
Tématické fráze: ajvar z pečených paprik -recept ljutenice lutenice z ajvaru lutenice recept lutenica recept pecena paprika lutenice a ajvar top recept aivar ajvar top recepty
Suroviny: lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř, cukr, olej rostlinný, lilek, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, česnek, olej rostlinný, ocet vinný, sůl
Ljutenice a ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j34B
7 názorů