Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2020 07:03
Veronika.Hrozna: To mě těší, že jsem starým receptem, který jsem už léta nedělala, udělala někomu radost!
4. 4. 2020 20:13
Dajda: Jen se to rozplývá v puse! Už jsem snědla 4 kousky, slíbila jsem i dceři.... ale nevím, jestli na ni zbyde!
4. 4. 2020 17:53
Veronika.Hrozna:
4. 4. 2020 14:05
Dajda: Teď jsem dopekla, ochutnala a jsou velmi křehké a chutné. Fotečku pošlu zítra. Musím dát ještě polevu.
13. 1. 2020 19:21
Veronika.Hrozna: To bude fajn!
13. 1. 2020 19:19
Dajda: Stejně musím všechny zásoby, nakoupené ve Vánočním tentonoc, nějak spotřebovat v rozumném termínu! Takže jistě upeču a přidám fotku.
13. 1. 2020 15:55
Veronika.Hrozna: To si rozhodně nemyslím, jen jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, abys měla z čeho vybírat. Já ani jedno cukroví v poslední době nedělala.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
13. 1. 2020 15:03
Dajda: No, jo a myslíš, že to je, to správné těsto? Za vyzkoušení nic nedám, uvidíme. Ono totiž v tom těstě z cukrárny nebylo určitě máslo, ale něco jiné a mělo to specifickou chuť, možná tou marmoškou, čím to bylo slepeno. Nějaký trik v tom byl, ale bylo to moc dobré. Minule jsme tady rozebrali Šodó chlebíček a teď jsem si vzpomněla i na ten rohlíček s marmoškou, to byl takový druhý kousek, který jsem měla ráda. Pak Jadran dort a také grilážové, čokoládové trubičky se šlehačkou. Kde seženeu nějaký super rybízový džem, mám doma vyčištěno po Vánocích dočista. Mám jen od Hamé, zásobu volně prodejných jedů a prekurzorů!
13. 1. 2020 10:16
Veronika.Hrozna: Veroniko, teď je na Tobě přidat fotku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 20 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 9 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 9 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 12 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 13 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 14 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 14 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, prášek do pečiva, džem, poleva čokoládová
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
9 názorů