Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Energie | 5 432 kJ / 1 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,83 g |
Tuky | 64,97 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 9,11 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 55,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept:
POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)
500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.
Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 15 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 24 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Suroviny: maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl
Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Nx
0 názorů