Falešné "makronky"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 442 kJ / 3 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,21 g |
Tuky | 259,28 g |
Vláknina | 26,02 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 350,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dosud jsem neměla odvahu upéci pravé makronky, tak tyto peču jako jejich náhradu. Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou. Doporučuji misku s hmotou zakrýt, aby neosychala, ke konci trochu zhoustne a už jde hůře stříkat. Ale podaří se i tak. Čokoládu jsem nasekala v sekáčku, ale opravdu jemně, aby kousky neucpávaly zdobící špičku. Pokud je kokos jemně mletý, tak ho dávám tak jak je, když je hrubě namletý, proženu ho nutribulletem. Výsledek je jemný prášek. A makronky jsou pak hladké. Možná by šel použít i elektrický mlýnek na kávu, ale nemám vyzkoušeno.
Kokos lze nahradit i jemně namletými vlašskými ořechy. Krém můžete udělat i ze Salka, kávový nebo ten, který máte oblíbený. Do krému někdy místo cukru zašlehám Jesenku.
Po slepení uschovejte zakryté v chladu, nějaké krabici s víkem, nemusí být v lednici, vše se krásně rozleží a výsledek je, že se doslovy rozplynou na jazyku, prostě famózní. :-) Od jisté soutěže hodně používané, ale zde je tento výraz opravdu namístě. Pokud vyzkoušíte, dáte mi zapravdu.
P.S. Bílky jsou cca ze 4 vajec, mám domácí, jinak je to asi velikost L. Karamel jsem vyfotila, tento je s Jamajským rumem, tak už ho v krému nemám, ale do ostatních krémů rum dávám. Pochopitelně můžete použít jakoukoliv jinou náhražku. Z tohoto množství nastříkáte 3-4 plechy, záleží na velikosti.
Mne tlačil čas, ale pokud je chcete mít jednu jako druhou, na pečící papír obkreslete kolečka, ten pak otočíte a stříkáte podle šablony.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2020 06:05
27. 9. 2020 14:52
27. 9. 2020 13:47
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)
27. 9. 2020 12:31
27. 9. 2020 12:20
27. 9. 2020 07:28
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že
ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám
27. 9. 2020 06:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 13 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 15 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Další recepty
Suroviny: bílek, sůl, kokos, cukr moučkový, škrob kukuřičný, máslo, cukr moučkový, karamel, rum
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
7 názorů