Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto "uzení bez uzení" zpopularizoval na FB pan Petroušek. Tekutý kouř vzniká stejně jako klasické kouře, kterými se udí v opravdové udírně, spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě - více si o něm můžete přečíst třeba v tomto článku https://www.vitalia.cz/clanky/uzeni-tekutym-kourem...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2023 10:43
9. 4. 2023 17:59
18. 12. 2022 19:31
2. 5. 2021 13:25
2. 5. 2021 10:26
Filety z lososa jsem naložil na 24 hodin a pak pomalil necelé 3 hodiny. To ale byla dobrota:yes
7. 2. 2021 20:38
7. 2. 2021 20:33
Co se týká ryb, myslím si, že v pomalém hrnci budou hotovy dříve než pevné vepřové maso - nezkoušela jsem, musíte už zkusit sám
7. 2. 2021 11:47
Předem děkuji za rady.
30. 12. 2020 21:38
30. 12. 2020 17:13
No, tak si o tom něco nastudujte a snad zjistíte že se jedná o celá desetiletí běžně používaný kulér
30. 12. 2020 15:35
Ale do nového ruku 2021 vám i vaší rodině přeji hodně zdraví - to hlavně, a pak taky hodně štěstí, radosti a ať vás potkají jen ty hezké a dobré věci! Mějte se fajn!
30. 12. 2020 15:34
30. 12. 2020 11:12
casino: než jsem vyzkoušela, hledala jsem info o tekutém kouři (něco mám i v Poznámce). Také je třeba zohlednit celkové stravování člověka, určitě to nebudu jíst denně. A s tím vaším vzpomínaným dehtem z Dezy, to pletete jabka s hruškami.
30. 12. 2020 01:17
Jj, znám...
Použil jsem ho na marinování syrového lososa...
Bylo to výborné
Je to v podstatě dehet
V Bečvě pod DEZA patrně něčím podobným také marinovali rybky... 40 tun jich bylo
No, dehet jako dehet, že
29. 12. 2020 23:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 11 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Klobásy
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 13 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 13 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 14 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 14 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 14 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 16 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 17 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 17 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 17 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma uzení masa: Jak nakládat do soli a jak dlouho maso udit
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Suroviny: maso vepřové, praganda,
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vE4n
15 názorů