Vánoční štika zasněžená parmezánem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 392 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,00 g |
Tuky | 52,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,96 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.
Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.
Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.
Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.
Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2009 21:16
9. 12. 2009 08:26
8. 12. 2009 23:49
8. 12. 2009 23:19
8. 12. 2009 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 17 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 49 sekundami
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 1 minutou
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 6 minutami
Banánová bábovka
Dana Lubovska uvařil před 6 minutami
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 2 hodinami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia
Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká
Vánoční štika zasněžená parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7o7
5 názorů