Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2009 13:59
naschvál jsem ho dělala abych se přesvědčila jak je to s tím varem smetany - ona se totiž musí vařit s tím cukrem a kakaem - a pak je to fakt hustší no ale holky honem, protože jinak se s klukem přecpeme a nebo ho budu muset dát sousedce ať ho použije. já totiž nepeču, takže ho nemůžu použít na cukroví
21. 12. 2009 13:54
Já jsi jdu přímo pro lopatu, Jitko!
21. 12. 2009 13:53
Jituš - já si jdu pro lžičku - momentík
21. 12. 2009 00:14
vybusna: no - já si to pamatuju šlehala jsem šlehačku na poháry - a ono z toho bylo máslo a teď mimo mísu - uplně nejúžasnější bylo když jsem babičce vybírala prstem smetanu z kameňáku kam dávala nadojené mléko - to byla dobrůtka.
21. 12. 2009 00:05
doplňuju - opravuju - velkou čokoládu na vaření - tj. 200 gr. a ano máslo se dává do toho roztopit. Ještě zavolám zítra mamce, co mi k tomu řekne - tátovi už bohužel nemůžu. a ano je to pařížská šlehačka těžká.
21. 12. 2009 00:03
tak toto je skutocne tan pravy parizsky krem, dzango to o com pises ze je lahky parizsky krem sa u nas vola parizska slahacka. parizskym kremom plnim napr. parizske rozky . simko prave nedavno som sa rozpravala s mamkou...byvalou profesionalnou cukrarkou, ze si pamata doby, ked urobila v slahacke o 2 obratke viac ako mala a ostalo jej v mise maslo...toto ja uz napr. som vobec nezazila.
20. 12. 2009 23:43
Smetana musí projít varem - to ano - to je v pořádku.
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
20. 12. 2009 23:41
Neznám,zaujalo mně to máslo že se rozehřeje.Já dělám 1 šlehačku a 1 čokoládu vařim,vychladim a druhý den se stužovačem našlehám,plnim hlavně trubičky.
20. 12. 2009 23:37
ještě- doporučuji vařit den předem a nechat pořádně, nejlépe přes noc vychladit
20. 12. 2009 23:36
a kolik čokolády? Toto je těžký pařížský krém, pak je ještě lehký, který se dělá jen ze smetany a čokolády
20. 12. 2009 22:58
no já ho vařila kdysi dávno, vím, že to opravdu trošku zhoustlo, a je to tak v tom sešitku napsané. no, ale když koukám na ostatní recepty, tak tam je - že se má přivést k varu - možná před 60 lety byla jiná šlehačka já to tedy opravím.
20. 12. 2009 22:50
Jitko, pro mne nový poznatek, smetana varem zhoustne? Asi blbá otázka, co? Já to fakt nevím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 20 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 26 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 12 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 14 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů