Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,03 g |
Tuky | 662,50 g |
Vláknina | 30,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při válení dost podsypu, pak jde krásně vykrajovat. Množství vyjde na cca150 koleček
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 19:56
zelí připraveno,škvarky už překáží v lednici,v troubě peče koláč,tak bude rozpálenáJdu na to! Děkuji !
31. 12. 2012 18:27
rendulka:Pred chviličkou som dopiekla. Sú jednoducho báječné...(zelí aj škvarky som len posekala)ešte sú vlažné, ale miznú závratnou rýchlosťou. Ďakujem za skvelý recept!
30. 6. 2010 21:00
milá Kroupovko,tak tos mě potěšila,jsou opravdu dobrý.
30. 6. 2010 12:00
Renato, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.
31. 12. 2009 01:16
Tak tomu bych neodolala, ikdybych držela přísnou dietu To bych zhřešila určitě. Zelňáky zbožňuji!!!6.
30. 12. 2009 22:54
No teda,já má chuť,jen nemám doma škvarečky,tak to musí počkat po novém roce,určitě vyzkouším,ukládám.
30. 12. 2009 22:08
Vyzerá to skvele...
30. 12. 2009 22:00
No, to je zase bomba!!! Že bych to prubla ještě zítra? Nádhera!!
30. 12. 2009 20:42
Rendulko, dělám stejně, jen dělám čtverce a protože je móc dobře znám, dávám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 22 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 32 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 47 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 56 minutami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 1 hodinou
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 1 hodinou
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 2 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Další recepty
Tématické fráze: zelňáky nejlepší zelňáky zelňáky recept zelňáky z kyselého zelí hrnec zelňák zelnak recept zelnaky top recepty zelňáky recept na zelnaky zelnáky se škvarkama jihočeské zelníky skvarkove zelnaky zdravé zelnaky recepty na zelňáky moje recepty dobré zelnáky recepty zelňáky zelnák hrnec jihočeské zelňáky zelnaky se skvarky
Suroviny: škvarky, mouka hladká, zelí kysané, sádlo, pepř mletý, sůl
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
9 názorů