Bruschetta s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 982 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,20 g |
Tuky | 1,10 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,70 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 47,70 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen tak se sklenkou…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Bagetě uřízneme vršek, vydlabeme ji a vydlabanou bagetovou ,,lodičku" potřeme olivovým olejem a drceným česnekem. Dovnitř dáme rozpůlená rajčata, nakrájenou cibulku a…
Křupavé plněné bagetky nejvíce chutnají ještě teplé. Hodí se skvěle pro přátele jako pohoštění, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžeme je naplnit podle své chuti a…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Přebytky baget nebo rohlíků můžeme použít na přípravu ochucených sucharů. Kolečka ochutíme kořením podle své fantazie a poté je pomalu sušíme v troubě do křupava. Pokud…
Nepotrpíte si na klasické chlebíčky a chcete návštěvu pohostit něčím zajímavým? Nebo hledáte tip na rychlou svačinu či večeři? Přesně to jsou tyto zapečené bagetky se…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, nasekanou bazalkou, pepřem, solí, a prov. bylinkami. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a lehce opečeme v topinkovači.…
Zapečené chlebíky s výraznou směsí jsou skvělé jako rychlá, nenáročná večeře doma, ale s lehkou přípravou se hodí i jako jídlo na piknik. Zvládnete je připravit i na…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Cibule podélně rozříznu a nakrájím na půlkolečka. V kastrolu si rozpálím máslo a olivový olej a nechám cibuli aspoň trochu zhnědnout.Musím opravdu pořád promíchávat,aby…
Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud…
Rybí filety omyjeme, nasolíme a zlehka opepříme z obou stran.Do talíře nebo mísy dáme olivový olej, přimícháme do něj rozmačkaný stroužek česneku a špetku tymiánu a…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Jednohubky s pomazánkou z aromatického sýra určitě nesmí chybět na tácku při žádné oslavě. Chuť sýra se výborně hodí k hroznovému vínu a vlašským ořechům. K tomu patří…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Bagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Bagetu rozřízneme, každou polovinu potřeme margarinem a posypeme bylinkami.Bagetu pečme v rozpálené troubě pod grilem a horkým vzduchem asi 2 minuty. Správně připravená…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03