Pečené morkové kosti na česnekové topince
Recept ještě nebyl hodnocenKosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Letní pohoštění během chvilky jsou tyto svěží chlebíčky. Dostupné suroviny, které jsou právě nyní v té nejlepší kondici. Šťavnatá sladká rajská jablka, pažitka, štiplavá…
Jednohubky s pomazánkou z aromatického sýra určitě nesmí chybět na tácku při žádné oslavě. Chuť sýra se výborně hodí k hroznovému vínu a vlašským ořechům. K tomu patří…
Máte v zimě často chuť na tresčí játra? Žádný div. Nedostatek sluníčka brání vašemu tělu ve výrobě vitamínu D. Tresčí játra ve svém tuku tento vitamín a mnohé jiné tělu…
Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku a přidáme nakrájené žampiony. Chvíli dusíme a přilijeme vejce. Smažíme jen krátce, aby zůstala řidší. Dochutíme solí, pepřem a…
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením…
Na plech vyložený pečícím papírem poskládáme plátky bagetky,potřeme je směsí vymíchané ze šlehačky+sýra +salámu.Posypeme pizza kořením a v předehřáté troubě zapečeme do…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na…
Maso si nakrájím na větší kousky, osolím, opeřím a vložím do marinády. Tu si připravím ze vajec, papriky, kurkumy, škrobu a trochu soli. Nechám v ní alespoň hodinu…
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním…
Bagetu rozřízneme, každou polovinu potřeme margarinem a posypeme bylinkami.Bagetu pečme v rozpálené troubě pod grilem a horkým vzduchem asi 2 minuty. Správně připravená…
Do dva, tři dny starých baget uděláme hluboké zářezy jeden až jeden a půl centimetru od sebe, které zcela nedokrojíme a které naplníme dle vlastní chuti.Pokud chceme…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na stejně silné měsíčky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme asi 10 min. Poté přidáme trochu vinného octa, promícháme,…
Veškerou zeleninu pokrájíme na kostky, česnek utřeme a smícháme s tukem.Bagetu rozkrojíme, potřeme česnekovým máslem a dáme zapéct pod gril.Na talíř dáme salátový list,…
Mexickými chutěmi inspirovaná slaná verze žemlovky ze zbytků starších baget může být skvělou večeří nebo také chuťovkou k posezení s přáteli. Směs omáček se zeleninou,…
Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30 minut odpočinout v lednici,…
Bagetu rozkrojte podélně po jedné straně (druhou stranu nechte neprořízlou). Potřete bagetu kozím sýrem. Řepu nakrájejte na slabé plátky. a vložte do bagety. …
Salát by při grilovačce neměl chybět a pozdní jaro bez grilovačky se taky neobejde. Pokud grilujete ryby, podávejte k nim tento dokonalý jarní salát, který je díky…
Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem. Slaninu nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava.Čedar nastrouháme na hrubším struhadle.…
Na olivovém oleji zpěníme česnek a chilli papričky, přidáme krevety a restujeme, cca 5 min. Podáváme s ogrilovanou bagetkou a citronem.
Pekáček vyložíme pečným papírem. Troubu předehřejeme na 180 0C. Bagetky nakrojíme co nejvíc, ale tak, aby ještě držely pohromadě. Vnitřní řezy potřeme majonézou a trochu…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Kdy sklízet cukety: Jak poznat jejich zralost a proč je nenechat přerůst
Jak poznat dobrý meloun? Plnou zralost a tak akorát sladkou chuť prozradí tvar plodu, barva slupky i pravidelnost pruhů