Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice,…
Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny. Do…
Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.Hrušky zakápneme šťávou z…
Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince. Ořechy nahrubo…
Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také…
Hrušky podélně rozpůlíme a zbavíme vydlábnutím jádřince a bubáka se štopkou – neloupeme je. Zakápneme citronem. Do otvoru vložíme džem, rozetřeme po ploše hrušky, na to…
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka, nalijeme do vysoké sklenice a ihned podáváme.
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.Rozdělíme do…
Mouku, tvaroh a změklé máslo dáme do robotu, zapneme na první stupeň a necháme míchat, až je těsto krásně hladké. Vyklopíme na vál, ještě trochu rukama zpracujeme,…
Mouku, tvaroh a změklé máslo dáme do robotu, zapneme na první stupeň a necháme míchat, až je těsto krásně hladké. Vyklopíme na vál, ještě trochu rukama zpracujeme,…
Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny.Mouku, kypřící prášek…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a…
Oloupejte hrusku, zbavte jadrince a nakrajejte na drobno jako cibuli. Na panvicce rozpuste maslo pridejte hrusku , gorgonzolu (nebo Nivu ) nakrajenou na kosticky…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Salát nemusí být pouze nudná zeleninová záležitost. Vyzkoušejte připravit skvělý salát s pečenou hruškou, hroznovým vínem, s řeckým sýrem feta. Je krásně pestrý a…
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…
Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a zakápneme trochou citronové šťávy. Fenykl nakrájíme na jemné plátky. Červené lupení očistíme a větší lístky zbavíme…
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a…
Vsechny suroviny na bylinkovou smes rozmixujeme.Kureci prsa omyjeme, osusime, z obou stran osolime a opeprime a z vrchni strany potreme bylinkovou smesi. Nechame do…
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Ušetříte a zhubnete aneb Šestero dobrých důvodů, proč si nosit oběd z domova
Vepřo knedlo zelo je nesmrtelná česká klasika. Poradíme, jak ji mít nejlepší!
Bílá paní Perchta z Rožmberka: Pod taktovkou despotického manžela hladověla a často jídávala jen kaše a nekynuté placky