Harissa - pálivá pasta
Recept ještě nebyl hodnocenZ chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.Do mixovacej nádoby nasypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.Do mixovacej nádoby nasypeme…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…
Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár…
Mleté maso osolíme, opepříme a tvarujeme kuličky, které lehce osmažíme na pánvi.Poté je dáme dopéct do trouby. Mezitím si na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli,…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a…
Čočku na několik hodin namočíme. Cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji dozlatova. Poté polovinu odendáme stranou a ke zbylé části přisypeme koření (římský…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Čočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká,…
Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme mrkev,…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme bujónem (použil jsem vývar z uzených žebírek), přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme.…
Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny. Do…
Očištěné klouzky nakrájíme na kousky a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Okořeníme dle chuti – ale pozor, abychom nepřehlušili chuť hub. V mléce rozšeháme žloutky a…
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kousky masa ze všech stran restujeme. Když je maso měkké a začíná zlátnout, tak ho osolíme,…
Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme…
V misce smícháme olivový olej, sůl, rozmačkaný česnek, všechno koření a dobře promícháme.Maso pokrájíme na menší kousky a důkladně promícháme v marinádě.Na pánvi…
Fazole a čočku dáme do vařící vody, ochucené bobkovým listem, tymiánem a koriandrem a povaříme 10 min.(pozn.)Scedíme a vývar uchováme. Na tuku zpěníme česnek, cibuli a…
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru. Přidáme máslo a předvařené…
Maso si ocistime, odblanime a pokrajame na mensie kusky. Vo woku zohrejeme olej a orestujeme do makka nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame kurkumu a mlety koriander. …
Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti
Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
Jahodový shortcake: Legendární moučník podle slavné americké cukrářky Christiny Tosi je vláčný a křehký díky máslu a smetaně
Tajemství štíhlé postavy princezny Kate: Malé porce, hodně syrové zeleniny a speciální zelený nápoj k snídani