Bezová limča
Recept ještě nebyl hodnocenBezinková limonáda je perfektním osvěžením v parných dnech. Krásně voní, její chuť je zajímavá a navíc je opravdu velice snadná na přípravu. Stačí jen pár dní vydržet a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bezinková limonáda je perfektním osvěžením v parných dnech. Krásně voní, její chuť je zajímavá a navíc je opravdu velice snadná na přípravu. Stačí jen pár dní vydržet a…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Kulajda je polévka často vařená v době sbírání hub, ale i mimo sezónu. Dají se použít i houby sušené. Chuť čerstvého nebo zmrazeného kopru přidá polévce další chuťovou…
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Čočka nakyselo je zdánlivě docela obyčejné, nicméně velmi oblíbené jídlo. Jednoduchý postup pomůže, aby se vám čočka povedla kdykoliv na ni dostanete chuť - třeba i na…
Křehká a šťavnatá panenka doplněná o smetanovou omáčku s houbami, kterou si připravíte i mimo sezónu hub. Použít totiž můžete i ty mražené nebo sušené. Perfektní tip…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
Pokud máte rádi na svačinu saláty a ze všeho nejvíc ty s majonézou, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept. Salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, lehce…
Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb.…
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Zpracování vnitřností je v české kuchyni opomíjenou záležitostí. Mnohé hospodyňky ani neznají jejich využití. Ale naše babičky věděli, jak rychle a nenáročně z nich…
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Vejce Benedikt je luxusní snídaňový pokrm, který v módních kavárnách stojí spoustu peněz. Jeho domácí výroba je přitom finančně nenáročná. Skládá se ze zastřeného…
Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Během dne bychom měli sníst i dostatek zeleniny a ovoce. Můžeme si tak nachystat salát buď jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako samotný chod. Tento snadný salát je z…
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak na netradiční zdravé karbanátky? Tyhle z červené čočky nebo z kapusty si zamilujete!
Silvestrovská párty doma: Netradiční míchané drinky, které hravě zvládnete
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Slavný cukrář radí, jak na perfektní dortový korpus. Tenhle recept se vždycky povede