Kuskusový salát s pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Smíchat mouku s vejci, vodou, až nasákne veškerá mouka. Nechat odležet 20-60 minut přikryté.Po odležení osolit, přidat ocet a rozpuštěný šmolc. Ohřát pánev průměru 24 cm…
Cibuli nakrájíme.Cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo.Přidáme ocet, cukr, sůl a kmín. Zamícháme a necháme 30 minut odležet.Naplníme do sklenic a zavařujeme 30 minut…
Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a cibule.Přidáme zbylé ingredience a ve velkém lavoru promícháme. Pak necháme jednu hodinu odpočinout. Zelenina pustí…
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Rajčata s cibulí pomeleme na masovém mlýnku a přidáme ostatní ingredience (kromě česneku a hořčice) a dáme vařit 2 hodiny do hustoty kečupu.Po uvaření přidáme…
Omytou řepu pečeme zabalenou ve dvojitém alobalu v troubě na 150 °C podle velikosti doměkka - řípa velikosti pěsti potřebuje minimálně hodinu. Necháme vychladnout.Řepu…
V v cca 1,5 dl vody povaríme 10 minút čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymián a cibuľu. Precedíme.Do vývaru z korenia prilejeme 1 l vody, pridáme na malé…
Kuře uvaříme v osolené vodě, ještě teplé ho obereme a s kůží (lze odstranit) nakrájíme na menší kousky.Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou …
Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a…
Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory,…
Cibule a papriky nakrájíme na větší kusy a dáme do kutru.Rozsekáme, osolíme a opepříme.Nakonec dochutíme octem a cukrem.
Nejprve uvaříme brambory v osolené vodě a taktéž uvaříme vejce. Po uvaření je necháme prochladnout, oloupeme a necháme zchladnout důkladně.Pak oloupané brambory i vejce…
Steaky z tuňáka nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm. Zalijeme octem a necháme 40-60 minut macerovat.Poté ocet slijeme, přidáme kokosový krém, nakrájenou cibuli,…
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Slepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Nejen maso, ale i ryba - pro nás trochu nezvykle - se může podávat se zeleninou. Výběr druhu mořské ryby je zde ponechán na vás. Pikantní příchuť jídlu dodají kořenící…
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.…
Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Cuketový perník voní skořicí a nadchne svou vláčností. Navíc je jednoduchý na přípravu a hotový je do hodiny
Domácí svačiny na cesty letadlem: Co můžeme bez problémů vzít na palubu a jak si zajistit dostatek tekutin na celý let
Pět tradičních velikonočních moučníků: Klasiku v podobě mazance doplní medové jidášky, vajíčka z perníku i boží milosti