Cumlová polévka z pořadu Prostřeno
Recept ještě nebyl hodnocenVývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Cizrnu propereme ve vodě, rajčata nakrájíme na čtvrtiny a pak napříč na menší plátky. Hrst petržele nasekáme a vše promícháme v misce.Přidáme špetku papriky, zalijeme…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě na skus. Vývar uchováme. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme mouku a uděláme jíšku.Jíšku zalijeme mlékem a…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce…
Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.…
Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.Maso nakrájíme na…
Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd, nebo večeři, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Pikantní kuřecí fajitas, připravované v jedné pánvi společně s…
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Pokud patříte mezi milovníky hub a vždy máte nějaké sušené doma po ruce, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Talíř chutné smetanové polévky, plné hub, brambor a…
Smícháme mouky, sůl a prášek do pečiva, zalijeme máslem a mlékem a rozmícháme na hladké těsto husté asi jako na bramboráky. Necháme chvíli odstát, případně ještě…
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit…
Namíchat maso na hamburgery je vskutku jednoduché. K finálnímu výtvoru pak potřebujete ještě nadýchané bulky, zeleninu a omáčku. Kompletovat to pak může každý podle sebe…
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Z rajčat vykrojíme „bubáky“ a nasekáme je na drobné kostičky. Cibuli jemně nasekáme, stejně tak chilli papričku (semínka z ní vyndáme následujícím způsobem: papričku…
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme 10-15min v páře. Sýr nastrouháme nahrubo. Olejem vymažeme zapékací misku. Uvařený květák rozšťoucháme šťouchadlem na…
Den předem namočíme fazole do studené vody a následně je scedíme. Zalijeme čistou vodou a uvaříme na skus. Scedíme a do horkých scezených fazolí přidáme nasekanou…
Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Lilky oloupeme a nakrájíme. Vložíme do mixéru, přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.V míse smícháme bulgur s…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty. V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku.…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Rajčata nakrájíme na menší kousky.Do mixeru vložíme nakrájenou papriku, olej, ocet, česnek, sůl, cukr, pepř a rozmixujeme. Do vzniklé emulze vmícháme jemně pokrájené…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Tour de France 2023: Závodníci snídají banány nebo avokádo, svačí rozinkový chléb, ale v určitých fázích nesmějí konzumovat nic
Vánočka symbolizuje Ježíše Krista. Za světových válek ji lidé museli péct z brambor
Exotické ovoce od A do Z, díl III.: Kde si vychutnat nejlepší fíky a co je největší plod na světě?