Kuřecí nudličky po Sečuánsku
Recept ještě nebyl hodnocenProvoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
Máte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale…
Kuřecí stehenní řízky (pokud možno i s kůží), očistíme a nakrájíme na velikost soust. Maso osolíme, poprášíme paprikou a nakonec škrobem nebo hladkou moukou. V hluboké…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Maso smícháme s vejsem, polovinou nakrájené cibule, solí, pepřem, petrželkou a strouhankou. Papriky rozřízneme na půl, očistíme a naplníme masem. Do pekáče nalijeme…
Kuřecí maso je velmi populární kvůli své rychlé a jednoduché přípravě. Tento pekáček je navíc plný zeleniny a chuť doplňuje pikantní klobása. Jako přílohu můžete zvolit…
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Grilovaná vepřová plec, u které využijeme chuť pečeného česneku. Spolu s nápaditou marinádou oživí maso a příjemně překvapí strávníky. Určitě se k tomuto receptu budou…
Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí…
Tarhoňa si zvolna razí cestičku do našich kuchyní. Je velmi jednoduchá na přípravu a má všechny výhody těstovin. Ochotně přijme chuť masa, koření a zeleniny. Při…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Na dno zapékací mísy lžící rozetřeme rajčatový protlak, na něj klademe toustový chléb.Chleba potřeme majonézou, na ni dáme šunku, sýr, rajčata a opět vrstvu toustového…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha: Slavný šéf do něj přidává salám a jednu speciální pikantní ingredienci
Jak se postarat na jaře o jahodníky? Potřebují okopat, přihnojit a zbavit se nejslabších článků, pak budou plodit jako o závod
Domácí antibiotika podle našich babiček: Cibule a křen vás zachrání při rýmě i kašli