Krůtí kari (curry)
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne. V hluboké pánvi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne. V hluboké pánvi…
Na 1 PL oliv.oleje orestujeme nakrájený česnek, přidáme špenát a krevety (rozmražené). Restujeme 3-5 min. Krevety ještě pustí vodu, takže počkáme až se voda vypaří.…
Cesnak nakrájame najemno, pridáme špenát ( mangold ) a orestujeme na oleji, kým sa špenát nesparí. Osolíme a ochutíme korením a muškátovým orieškom. 2/3 kyslej smotany…
V menší míse smíchejte sojovou omáčku, cukr, olej a vymačkejte šťávu z limetky. Máme hotový dressing. Dále smíchejte salát, špenátové listy, fazolky a kousky kuřecích…
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Přidáme…
Větší prsíčko překrojíme podélně napůl tak, aby vznikly 2 olátky masa, mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky,…
Predhrejeme trubu na 180°C. Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7mm-10mm od kraja v tvare kruhu a tu…
Z uvedených ingrediencí na palačinky umícháme těsto a necháme krátce odležet. Medvědí česnek nasekáme nadrobno a vmícháme do odleželého těsta. Pak na palačinkové pánvi…
Strouhanku v misce zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme asi 5 minut, ke konci přidáme opraný…
Jarní polévka s ředkvičkou je osvěžující a lahodná polévka, která je skvělou volbou pro jarní období. Ředkvičky dodávají polévce jemnou pikantní chuť a krásnou barvu.…
Skelet se solí, pepřem a libečkem vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Můžeme ale vařit i běžným způsobem. Po uvaření scedíme a po částečném zchladnutí obereme maso…
Polentové nočky se sýrovým špenátem jsou ideální volbou pro každou příležitost, ať už si přejete uvařit rychlý oběd nebo večeři. Tento jednoduchý, avšak chutný recept…
Nakrájené maso zalijeme 2PL sójové omáčky, 1PL sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat…
Nejprve si dám vařit brambory. Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát. Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a…
Vše (kromě oleje a rajčat) smícháme a rozmixujeme na drobno. Pomocí lžičky vytvoříme na pánvičce noky a opečeme na trošce olivového oleje dozlatova. Podáváme s čerstvými…
Špenátové lístky a římský salát propláchneme a pokrájíme. Zalijeme zálivkou složenou z jedné lžíce olivového oleje a lžíce balzamica.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky,…
Z těsta připravíme malé nočky a uvaříme je v osolené vodě. trvá to jen chviličku, jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Do pánve dáme lžíci oleje, rozpálíme ho a…
1) Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši.…
Spaříme si špenát (dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou), dále odstraníme kůži z lososa a nakrájíme na kostky. Zlehka orestujeme na olivovém oleji. Nyní nakrájíme…
Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme…
Pokrájená sušená rajčata chvilku orestujeme na olivovém oleji na středním plameni. Přidáme k nim prolisovaný česnek. Promícháme a necháme 1 minutu vařit.Dáme vařit…
Oblíbenou českou klasiku karbanátky lze připravit i bez masa, což zajisté ocení vegetariáni. Připravte si tyto špenátové karbanátky se sýrem čedar provoněné medvědím…
Připravíme si placky. Mouku vsypeme do mísy a postupně přidáváme vodu. Těsto by mělo mít o trochu hustější konzistenci než těsto palačinkové. Přidáme sůl, pečící prášek…
Oloupeme brambory,nakrájíme na kostky a vaříme ve vodě asi 5 min.,potom přidáme opraný špenát a vaříme dokud nejsou brambory a špenát měkké.Scedíme,zalijeme olejem…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Tvrdý chleba do koše nepatří! Vyzkoušejte jednoduché triky, jak zachránit jídlo a ušetřit peníze
Toskánský salát panzanella byl původně jídlem pro chudé dělníky. Dnes se považuje za lahůdku!
Královské chutě: Egyptská královna Kleopatra snídala chleba s vínem a olivami, na oběd klidně spořádala ježka