Koprová omáčka s vejci
Recept ještě nebyl hodnocenMezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Poctivá rajská omáčka je oblíbenou českou klasikou. Zkuste ji tentokrát zahustit strouhaným perníkem. Díky hřebíčku a skořici omáčka krásně voní. Podávat ji můžete…
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme, povaříme do změknutí cibule, přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky,…
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme,…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu,…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nakrájeným česnekem, slaninou a stočíme v závitky. Závitky upevníme jehlou nebo nití.Na oleji osmažíme…
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na másle a necháme zezlátnout, pak vsypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a rozmícháme dohladka,…
Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a…
Omytou a osušenou krkovici nakrájíme na tři silné plátky, které z obou stran osolíme. Do rozehřáté hluboké a nepřilnavé pánve dáme olej, plátky z obou stran osmahneme…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Variací na knedlíky je nespočet. Vyzkoušejte knedlíky podle našich sousedů, z rakouského Tyrolska. Špekové knedlíky s cibulí a petrželí si zajisté zamilujete. Konzumovat…
Půl cibule nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova, odložíme.Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami