Americká kuchyně není jen o fastfoodech, ale nabízí spoustu skvělých jídel
Americká kuchyně je značně pestrá a nabízí mnoho možností pro objevování různých chutí a pokrmů. Rozhodně to všechno není o fast foodech, jak by se mohlo na první pohled zdát, i když tento typ občerstvení (hamburgery, hranolky, hot dogy a pizza) je v této zemi velmi rozšířený. Rychlé občerstvení se stalo populární po celém světě zejména díky řetězcům jako McDonald's, KFC a Pizza Hut.
Jaké pokrmy jsou typické pro americkou kuchyni?
Americká kuchyně zahrnuje nespočet tradičních pokrmů, neboť každý stát má své speciality. Obecně je však několik jídel spjato právě s americkou kuchyní.
- Hamburger je ikonickým pokrmem amerického rychlého občerstvení. Skládá se z hovězího masa se zeleninou, sýrem, majonézou a dalšími příchutěmi.
- Hot Dog je dalším oblíbeným pokrmem rychlého občerstvení. Jedná se o vařenou klobásu v rohlíku, často podávanou s hojnými příchutěmi a omáčkami.
- Pizza byla původně italským pokrmem, ale v USA se stala velmi populární a získala své vlastní americké varianty včetně pizzy s různými náplněmi.
- Smazané kuře je křupavým a chutným pokrmem, který se skládá z kuřecích kousků obalených v těstíčku a smažených do zlatavé kůry.
- BBQ: Barbecue je v americké kuchyni zásadní a má mnoho variant. V Texasu je populární hovězí maso, v Kansasu vepřové žebírka a v Jižní Karolíně kuře.
- Clam Chowder je hustý krémový polévkový pokrm a připravuje se z mořských plodů, zejména sladkovodních škeblek, brambor, cibule a smetany.
- Mac and Cheese je jednoduchý pokrm, který zahrnuje těstoviny s taveným sýrem. Je to oblíbený pokrm pro děti i dospělé.
- Apple Pie neboli jablkový koláč je tradičním dezertem v americké kuchyni. Skládá se z plněného těsta s nakrájenými jablky a kořením.
- Pancakes jsou společně s vejci, toustem a slaninou nejoblíbenější snídaní. Jsou krásně nadýchané a dají se jíst nasladko s javorovým sirupem i naslano.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Byliny v kuchyni: Řeřicha chutí připomíná ředkvičky a je přímo nadupaná vitaminy. Jak si ji nejlépe užít?
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny