Jak připravit chutné moučníky - tentokrát bez vajec. Vyzkoušejte osvědčené buchty a koláče, které se podaří i bez vajíček
Chystá se k vám návštěva a vy chcete připravit sladký moučník, jenže ouha - v lednici není ani jedno vajíčko. Nebo si přejete spotřebu vajec trochu omezit? Jak tedy připravit moučník bez vajec, abychom se za výsledek nemuseli stydět ani před návštěvou?
Ne vždy se vyplatí experimentovat a některou surovinu, například vejce, z receptu jednoduše vypustit. Pojivou, zvláčnující a kypřicí funkci vajec v moučnících můžeme zkusit nahradit pomocí osvědčených surovin. Vhodnou náhradou jsou lněná nebo chia semínka, banán, jablečné pyré, arašídové máslo či olej.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vsaďme na jistotu
Kefírová buchta nezklame
- Potřebujeme 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky krupicového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 lžíce kvalitního kakaa, 1 lžíce jedlé sody, 2 hrnky kefíru, 1/2 hrnku oleje. Dále tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu, na polití čokoládovou polevu.
- Přesijeme a promícháme mouku, kakao a sodu.
- Přidáme zrníčka z vanilkového lusku, cukr, olej a kefír.
- Vše krátce prošleháme.
- Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme 20 minut v troubě předem vyhřáté na 180 °C.
- Propečenost vyzkoušíme špejlí.
- Upečený moučník potřeme čokoládovou polevou.
- Podle chuti dozdobíme ovocem a šlehačkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 2 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 3 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře