Výroba domácích špekáčků krok za krokem: Výsledek se s kupovanými nedá srovnávat
Největší výhodou domácích výrobků je to, že víte, co jíte. A tak se mnoho z nás snaží vyrobit si doma vše, co jde. Do této kategorie spadají také špekáčky, které vyrobíme překvapivě snadno. A my vám poradíme, jak na to.
Už máte dost nekvalitních uzenin, plných náhražek, dochucovadel, konzervantů a tak podobně? Vyzkoušejte s námi špekáčky z opravdového masa, bez mouky. Kromě masa budete potřebovat špek, sůl a střívka k naplnění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit domácí špekáčky
Při tomto receptu se neobejdeme bez udírny, kterou ale můžete nahradit pomalým hrncem.
- Vepřovou plec, vepřový bok a hovězí přední nebo krk umeleme najemno a osolíme.
- Přidáme nadrobno pokrájený špek, protože bez něj by to nebyl špekáček. Ten ručně vmícháme do mletého masa.
- Směsí naplníme střívka a udíme při teplotě 70 °C po dobu 2 hodin.
- Nakonec ještě špekáčky pošírujeme 45 minut ve vodě o teplotě 75 °C. Pozor, voda by se neměla vařit.
Jak sami vidíte, výroba špekáčků není vůbec náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vepřová střeva seženete u každého dobrého řezníka, stejně jako kvalitní maso.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 13 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou. Poradíme vám se způsobem využití
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Komentáře