Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2011 22:34
20. 1. 2011 22:10
a podle toho jakou"vervou"tlučeštak to máš na hrubo nebo když přidáš na intenzitě,tak i na padrť
20. 1. 2011 22:06
20. 1. 2011 20:10
20. 1. 2011 20:08
Recept super, bodík letí
20. 1. 2011 20:06
20. 1. 2011 19:49
ty máš bod,to je jasnééé
jo,a taky se mi moc líbí ten název
20. 1. 2011 19:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 10 minutami
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 50 minutami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 52 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 58 minutami
Ledvinky dušené
czvlakan77 uvařila před 1 hodinou
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Kuře na rýži
limosek uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
Alena Cerna uvařila před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 4 hodinami
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 10 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeská sakrajda: Perníkový závin voní po povidlech a oříšcích a nakrájený se dá využít i jako výborné cukroví
Jak jednoduše a rychle upéct perníkový závin či roládu. Podle těchto receptů to zvládne hravě každý
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Další recepty
Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
38 názorů