Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,63 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 21,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 14:53
27. 12. 2014 21:39
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
27. 12. 2014 21:18
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
21. 12. 2014 12:33
21. 12. 2014 12:10
23. 11. 2014 08:55
23. 11. 2014 00:51
Tak jsem douvařil poslední dáfffku (vlastně podle vašeho rcp to byly 2,5 dávky)
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad někteří se při pojídání "frgálů" ptali, kde že jsem sehnal sušené hrušky
Tož tak
18. 11. 2014 20:58
17. 11. 2014 23:14
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak Nevím, zda jste se s tím setkala, ale měl jsem problém s těmi "kamínky" či jak to nazvat? ...snad "pískem"? kolem jadřinců
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem A věřte nevěřte, stalo se to
22. 10. 2014 20:02
22. 10. 2014 15:09
28. 9. 2012 09:26
27. 9. 2012 19:38
26. 9. 2012 23:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 8 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 11 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 11 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 11 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 11 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 12 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Kdouloň a její využití: Dřevina našich babiček nám nabízí příjemně aromatické plody k výrobě proslulého želé
V troubě snadno zavaříme větší množství sklenic i bez zavařovacího hrnce. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: kdoule recepty kdoulová marmeláda gdoule kdoule kdoule marmeláda kdoulová marmeláda recept kdoule recept marmeláda z kdoulí jak se dělá kdoulová marmeláda gdoule marmeláda gdoulový džem recepty z kdoule marmeláda z kdoule marmeláda z gdoule džem z gdoulí gdoulova marmelada marmeláda z gdoulí dzem z gdoule recepty kdoule recepty z kdoulí
Suroviny: kdoule, skořice, koření hřebíček, cukr krystal, citron, voda
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
14 názorů