Posvícenské koláče à la frgál
Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2015 23:22
Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
18. 6. 2015 10:28
Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad
18. 6. 2015 10:04
No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 9 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 10 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 55 minutami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 1 hodinou
Rebarborový koláč s mákem
Helenakuk uvařil před 1 hodinou
Jablkový perník
evik_svistik uvařila před 3 hodinami
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
sofia_loren uvařila před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
sofia_loren uvařil před 3 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
sofia_loren uvařila před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
Duduska uvařila před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Cibulové zelí
janatka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Jak obarvit pokrmy? Vyzkoušejte různé typy potravinářských barev
Další recepty
Tématické fráze: pravé posvícenské koláče meruňkový frgál meruňkový frgál recept kolace dostálová dostálová koláče posvícenské koláče ze sadlem posvícenské koláče se sádlem rychli recept na frgali kynutý posvícenský velký koláč kynutý koláč frgal posvícenské koláče velky kynuty kolač frgal jablková nádivka na frgál uvarit hrusky na kolace frgál z hladké mouky posvicenske kolace videorecepty posvícenské koláče náplně frgál recept posvícenské koláče podle hrušky jak se dela kolac frgal
Suroviny: droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
3 názory