Minutová drobenka i do zásoby
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 225 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 617,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.
Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2020 10:37
6. 7. 2020 15:56
6. 7. 2020 12:48
6. 7. 2020 11:24
6. 7. 2020 06:46
6. 7. 2020 01:06
5. 7. 2020 21:13
5. 7. 2020 21:05
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 54 minutami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 1 hodinou
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 3 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno 29. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Frgálová buchta
Maxa75 uvařila před 17 minutami
Plovdivské maso
Martin87 uvařila před 36 minutami
Afrika řezy
Kattyy uvařil před 1 hodinou
Domácí pribináček zaxy
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Pribináček od Ládi Hrušky
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Řízky extra křupavé
SimonaTr uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Helenakuk uvařila před 3 hodinami
Čokoládový mug cake
hahaha uvařila před 5 hodinami
Kefírové lívance II
Ladkaslunce uvařila před 6 hodinami
Pytel peněz
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na minutovou drobenku do zásoby? V mrazáku vydrží dlouho a budete ji mít připravenou na každé pečení
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Časté chyby u drobenky: Hroudě hmoty i rozteklé vrstvě na koláčích lze předejít
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice
Minutová drobenka i do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrW1
23 názorů