Hlívové rizoto
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2020 09:30
Eja57: děkuji za opravu ,stala se chyba , opravdu to je "dubáček" ,asi jsem se překlepla
11. 7. 2020 09:12
Eja57: Já jsem hlívu koupila asi jen 2x v marketu, kde byla již zabalená v krabičce a tam jsem si mladé plodnice vybírat nemohla. Jde také pěstovat v domácích podmínkách, ale k tomu jsem se zatím nedopracovala. Ale určitě ji nezatracuji
11. 7. 2020 07:54
Yanull, Casino...já bych hlívu rozhodně nezatracovala....chce to fakt mladé plodnice a kloboučky krájet podle mne "napříč", hlavně do "dršťkovky", ta je z hlívy úžasná, i to jako drštičky vypadá....
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
10. 7. 2020 19:12
Ivusa: Recept se mi líbí, dělám skoro stejně. Jen si tu hlívu dusím dále, ale nikdy jsem to nestopovala, jak dlouho. Já hlívu také krájím, a ty nožičky krájím na slabá kolečka, ono to rychleji změkne. Moc zdravím!
10. 7. 2020 19:03
Františka: On má asi každý jinou hranici , při která mu přijde nějaká poživatina houževnatější, nežli jinému člověku. Ono to bude podobné, jako s tím, že někdo má rád zeleninu "al dente" tvrdší a někdo o trochu více povařenou, i když nepřevařenou. Myslím, že to tak bude. Ale každý, kdo má houby rád, se snad s hlívou zkamarádí, i když po svém, hlíva za to určitě stojí. Moc zdravím!
10. 7. 2020 18:56
yanull: každý jak je komu libo,hlíva ústřičná je úžasná jako potravina samotná..... například do guláše a falešné držkové ...ale samozřejmě nikomu nic nenutím ...
10. 7. 2020 18:53
casino: Měla jsem mladinkou hlívu ,takřka ještě pannu,a byla chutná a hotová už po 10 minutách dušení pod pokličkou.Rizoto ,to pravé Italské,to skutečně není,ale u násna Moravě tomu rizoto říkáme,a máme ho takhle rádi ...
10. 7. 2020 18:38
jsem zmatena, hlivu mam rada a i celkem casto varim :) jako žužu mi teda neprijde :)))) ale normalne ji krajim na prouzky a nebo smazim ci pecu v celku
10. 7. 2020 16:51
casino: Podle mojí zkušenosti - hlívu kupuji jen, když má poměrně malé plodnice a je hodně světlá. To jsou podle mně známky, že je hodně mladá (to ještě není až tolik houževnatá). Plodnice - kloboučky - používám na vaření, netrhám po vlákně, ale krájím je příčně přes lupeny (přes vlákno), například v držťkové polévce to vypadá opravdu podobně jako držťky, kloboučky se dají i obalovat a smažit (pomaleji, jsou fakt moc dobré, i když méně "masité") atd. Nohy lze nakrájet na hodně slabá kolečka a přidat také do polévky, nebo do jiného pokrmu (třeba i předem tepelně upravená do rizota ). Někdo je pokrájí, suší a pak z nich dělá houbový prášek. To asi příště zkusím, hlíva voní docela pěkně "houbově". Ale s tou hodinou tepelné úpravy máte úplnou pravdu. Zdravím!
10. 7. 2020 15:49
casino: Mám stejnou zkušenost, hlívu jako žužu ne, proto ji užívám pouze jako potravinový doplněk, mletou v želatinové tobolce a mám za to, že je to po zdravotní stránce i více účinné
10. 7. 2020 15:43
"Hlívové rizoto"
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 12 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 23 minutami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 38 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 52 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 52 minutami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 53 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 59 minutami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 1 hodinou
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 3 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 4 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Suroviny: rýže, hlíva ústřičná, cibule, sádlo, kmín celý, paprika sušená uzená, pepř, špek
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
11 názorů