Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,85 g |
Tuky | 39,64 g |
Vláknina | 2,72 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 102,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Výsledek je slabě drobivý - lze odstranit přidáním 3. vejce. Výsledek je ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem, povidly.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 1 hodinou
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 5 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 6 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 6 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 9 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Další recepty
Suroviny: mouka kukuřičná, voda, vejce, cukr, kvasnice, sůl, máslo
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
0 názorů